Image should be here
PricewaterhouseCoopers Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Audyt sp. k., ul. Polna 11, 00-633 Warszawa, Polska; T: +48 (22) 746 4000, F: +48 (22) 742 4040,
www.pwc.pl
PricewaterhouseCoopers Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Audyt sp. k., wpisana jest do Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy, pod numerem KRS 0000750050, NIP 526-021-02-28. Siedzibą Spółki jest Warszawa, ul. Polna 11.
Raport niezależnego biegłego rewidenta z przeglądu półrocznego skróconego sprawozdania finansowego
Dla Akcjonariuszy i Rady Nadzorczej Firmy Oponiarskiej Dębica S.A.
Wprowadzenie
Przeprowadziliśmy przegląd załączonego półrocznego skróconego sprawozdania finansowego spółki Firma Oponiarska Dębica S.A. (zwanej dalej „Spółką”) z siedzibą w Dębicy przy ulicy 1 Maja obejmującego bilans sporządzony na dzień 30 czerwca 2021 r. oraz rachunek zysków i strat, zestawienie zmian w kapitale własnym i rachunek przepływu środków pieniężnych sporządzone za okres od 1 stycznia do 30 czerwca 2021 r. oraz informację dodatkową.
Za sporządzenie i przedstawienie półrocznego skróconego sprawozdania finansowego zgodnie z ustawą z dnia 29 września 1994 roku o rachunkowości („Ustawa o rachunkowości” - Dz. U. z 2021 r., poz. 217, z późn. zm. ) oraz zgodnie z przepisami Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim („Rozporządzenie” - Dz. U. z 2018 r., poz. 757) odpowiedzialny jest Zarząd Spółki. My jesteśmy odpowiedzialni za sformułowanie wniosku na temat półrocznego skróconego sprawozdania finansowego na podstawie przeprowadzonego przez nas przeglądu.
Zakres przeglądu
Przegląd przeprowadziliśmy stosownie do przepisów Międzynarodowego Standardu Usług Przeglądu 2410, Przegląd śródrocznych informacji finansowych przeprowadzony przez niezależnego biegłego rewidenta jednostki przyjętym jako Krajowy Standard Przeglądu 2410 uchwałą Krajowej Rady Biegłych Rewidentów. Przegląd półrocznego skróconego sprawozdania finansowego polega na kierowaniu zapytań, przede wszystkim do osób odpowiedzialnych za kwestie finansowe i księgowe, oraz przeprowadzaniu procedur analitycznych oraz innych procedur przeglądu.
Przegląd ma istotnie węższy zakres niż badanie przeprowadzane zgodnie z Krajowymi Standardami Badania. Na skutek tego przegląd nie wystarcza do uzyskania pewności, że wszystkie istotne kwestie, które zostałyby zidentyfikowane w trakcie badania, zostały ujawnione. W związku z tym nie wyrażamy opinii z badania.
Wniosek
Na podstawie przeprowadzonego przez nas przeglądu stwierdzamy, że nic nie zwróciło naszej uwagi, co kazałoby nam sądzić, że załączone półroczne skrócone sprawozdanie finansowe nie zostało sporządzone nie zostało sporządzone, we wszystkich istotnych aspektach, zgodnie z zasadami rachunkowości określonymi w Ustawie o rachunkowości oraz przepisami Rozporządzenia.
Przeprowadzający przegląd w imieniu PricewaterhouseCoopers Polska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Audyt sp.k., spółki wpisanej na listę firm audytorskich pod numerem 144 :
Tomasz Reinfuss
Biegły Rewident
Numer ewidencyjny 90038
Kraków, 13 września 2021 r.