Konferencje.pl prezentują zestawienie 10 hoteli i obiektów z największym terenem zielonym na piknik i integrację w Polsce

07.05.2024, 16:02aktualizacja: 07.05.2024, 16:07

konferencje.pl
Zbliża się sezon letni, a wraz z nim - liczne imprezy plenerowe. Serwis branżowy konferencje.pl przygotował zestawienie 10 obiektów z największym w Polsce terenem zielonym, idealnym na event na świeżym powietrzu.

Koncerty, festyny, konferencje pod chmurką, zajęcia team building. W cieplejsze miesiące roku organizatorzy spotkań poszukują atrakcyjnych obiektów z dużym terenem otwartym.

„Co roku obserwujemy wzmożone zainteresowanie organizatorów spotkań hotelami i obiektami konferencyjnymi, które są przystosowane do organizacji większych imprez plenerowych. Z myślą o nich stworzyliśmy w wyszukiwarce konferencje.pl filtr >>teren otwarty<<, aby organizatorzy szybciej docierali do obiektów, które poza salami mogą zaoferować miejsce na pikniki firmowe i wydarzenia w zielonym otoczeniu” - mówi Michał Stradomski, Product Manager platformy konferencje.pl.

Na podstawie wyników wyszukiwarki, po zastosowaniu nowego filtru, serwis konferencje.pl opublikował listę 10 obiektów z największymi terenami zielonymi. Znajdziemy tu hotele i miejsca eventowe utrzymane w różnym stylu i położone w różnych regionach Polski. Obiekty te zapewniają nie tylko idealne miejsce na wydarzenia plenerowe, ale także różnorodne atrakcje i wysokiej jakości usługi konferencyjne.

1. Zamek Topacz Resort & Art SPA w Ślęzie, na Dolnym Śląsku, to kompleks z bogatą XIV-wieczną historią. 50-hektarowy park jest doskonałym miejscem na eventy plenerowe dla 4000 osób. Teren wyposażono w infrastrukturę do dużych imprez, korty tenisowe, boiska sportowe i ścieżki spacerowe.

2. Miłocin NICE & MICE w okolicach Wrocławia, zajmuje drugie miejsce zestawienia. Na terenie 42 ha można zorganizować wydarzenia dla 10000 osób. Obiekt jest idealnie przystosowany do eventów plenerowych, z wiatami grillowymi, stawami, boiskiem, tężnią i siłownią.

3. Folwark Zalesie usytuowany jest w Wieliczce, w Małopolsce. Na 30-hektarowym terenie można zorganizować eventy dla 5000 osób, korzystając z licznych atrakcji, takich jak jazda samochodami terenowymi czy paintball. Folwark Zalesie posiada też 6 sal konferencyjnych i 20 pokoi.

4. Julinek Park to unikalny obiekt eventowy pod Warszawą, znajdujący się na terenie dawnej bazy cyrkowej, obok Puszczy Kampinoskiej. Na prawie 30-hektarowym terenie można zorganizować imprezy dla 4000 osób. Park oferuje liczne atrakcje, takie jak: park linowy, wesołe miasteczko, ścianka wspinaczkowa czy park wodny. Posiada także profesjonalne zaplecze gastronomiczne, przestrzenie konferencyjne, namioty eventowe, drewniany taras i zaplecze noclegowe.

5. Rancho Pod Bocianem to malownicze miejsce w Przypkach, w województwie mazowieckim, tylko 25 km od Warszawy. 20-hektarowy teren pozwala zorganizować piknik firmowy dla 5000 osób. Na gości eventu czekają liczne atrakcje, takie jak: park linowy, strzelnica łukowa czy quady. Obiekt posiada również 8 sal konferencyjnych i zaplecze noclegowe dla około 180 osób.

6. Hotel Pałac Romantyczny znajduje się w Turznie, w województwie kujawsko-pomorskim. Na terenie 16-hektarowego parku, otaczającego XIX-wieczny pałac, przygotowywane są imprezy plenerowe dla 6500 osób. Hotel Pałac Romantyczny posiada 6 sal konferencyjnych i 67 pokoi.

7. Hotel Mrągowo Resort & Spa położony jest nad Jeziorem Czos w Mrągowie, w województwie warmińsko-mazurskim. Na łącznie 15 ha terenu można zorganizować wyjazdy integracyjne i imprezy firmowe dla 1300 osób. Na gości wydarzenia czeka bogata oferta rekreacyjna, w tym boiska sportowe i korty tenisowe. Hotel Mrągowo Resort & Spa posiada 8 sal konferencyjnych i 213 pokoi.

8. BoniFaCio SPA & SPORT RESORT znajduje się w Sochocinie, w województwie mazowieckim. Na przestronnej polanie leśnej o powierzchni 10 ha organizowane są imprezy sportowe i pikniki dla 7000 osób. Posiada 6 sal konferencyjnych i 55 pokoi.

9. Wierzbowe Ranczo jest usytuowane w miejscowości Budy Michałowskie, na Mazowszu. Dużym jego atutem jest położenie: Ranczo otacza malowniczy Bolimowski Park Krajobrazowy. Na 8 hektarach terenu otwartego organizatorzy przygotują imprezy integracyjne, kolacje grillowe i gry plenerowe. Wierzbowe Ranczo dysponuje 3 salami konferencyjnymi i 36 pokojami noclegowymi.

10. Olandia to dworsko-pałacowy obiekt w Prusimie, w województwie wielkopolskim. Na terenie zielonym otaczającym zabytkowy folwark można zorganizować koncerty, pikniki i imprezy dla 10000 osób. Folwark Zalesie posiada 5 sal konferencyjnych i 60 pokoi.

Informacje o konferencje.pl

Serwis konferencje.pl to lider wśród wyszukiwarek miejsc na konferencje, eventy i szkolenia w Polsce, obecny na rynku od 2000 roku. Stale aktualizowana i rosnąca baza obiektów (ponad 5500 miejsc), szczegółowa wyszukiwarka, mapa czy dostęp do szacunkowych cen organizacji wydarzenia - to wszystko przyciąga rosnące grono użytkowników: osoby i firmy zajmujące się organizacją konferencji i eventów.

Źródło informacji: konferencje.pl

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE