Nauka i technologie

ATMECS Global przyspiesza innowacje w dziedzinie AI, dołączając do NVIDIA Partner Network w charakterze doradcy-konsultanta ds. rozwiązań

08.05.2024, 08:33aktualizacja: 08.05.2024, 08:36

Business Wire/ATMECS Global

SAN JOSE, Kalifornia--(BUSINESS WIRE)-- ATMECS Global, znana z ogromnego potencjału pod względem cyfrowej transformacji i rozwiązań inżynieryjnych, ma przyjemność poinformować o dołączeniu do NVIDIA Partner Network w charakterze doradcy-konsultanta ds. rozwiązań. To istotne wydarzenie stanowi punkt zwrotny na ścieżce ATMECS zmierzającej do przeformułowania krajobrazu AI i ML, podkreślając zaangażowanie firmy na rzecz innowacyjności i doskonałości dostarczanych rozwiązań AI nowej generacji.

Ta informacja prasowa zawiera multimedia. Pełna treść informacji prasowej znajduje się tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20240506947756/pl/

ATMECS będzie wspierać klientów w opracowywaniu i wdrażaniu szerokiej gamy rozwiązań wspomaganych technologią NVIDIA, w tym przy wykorzystaniu platformy NVIDIA Omniverse do rozwoju cyfrowych bliźniaków w przemyśle, generatywnej sztucznej inteligencji z zastosowaniem mikrousług wnioskowania NVIDIA NIM oraz platformy NVIDIA AI Enterprise na potrzeby implementacji w chmurze oraz w środowiskach lokalnych, a także platformy NVIDIA Jetson w zakresie przyspieszonej brzegowej AI i robotyki.

„Ogromnie cieszymy się ze współpracy z NVIDIA, której nawiązanie odzwierciedla nasze zaangażowanie na rzecz wykorzystywania transformacyjnego potencjału AI i uczenia maszynowego. Dążymy do odkrywania nowych możliwości i dostarczania nowatorskich rozwiązań opartych na AI, wspomagających transformację przedsiębiorstw i zapewniających naszym klientom przewagę konkurencyjną” - powiedziała Lori Banas, dyrektor ds. AI/ML w ATMECS, z entuzjazmem odnosząc się do komunikatu firmy.

Dzięki współpracy z NVIDIA ATMECS zyska dostęp do specjalistycznej wiedzy branżowych ekspertów oraz szerokiej gamy technologii AI i ML, w tym najnowocześniejszych procesorów graficznych, sieci wysokiej szybkości oraz kompleksowych platform oprogramowania. Wachlarz rozwiązań NVIDIA oraz jej obszerna wiedza fachowa umożliwi ATMECS opracowywanie i wdrażanie zaawansowanych rozwiązań opartych na AI, dostosowanych do szerokiej gamy zastosowań w wielu branżach, od mediów i rozrywki po opiekę zdrowotną, finanse, handel detaliczny i produkcję.

„We współpracy z NVIDIA pragniemy nie tylko zaangażować się w przyszłość AI, ale również aktywnie ją kształtować, zapewniając niezrównany poziom wartości naszym klientom oraz sektorom z całego świata” - powiedział Ravi Velagapudi, założyciel i prezes ATMECS.

Wykorzystując AI, klienci ATMECS mogą całkowicie zmienić sposób prowadzenia działalności i dokonywania innowacji, zyskując bezprecedensową przewagę na konkurencyjnym rynku AI. Dzięki integracji nowatorskich technologii NVIDIA i wykorzystaniu obszernej wiedzy fachowej ATMECS w dziedzinie AI i cyfrowej transformacji współpraca ta zaowocuje rozwiązaniami, które nie tylko udoskonalą procesy biznesowe, ale również zapewnią istotną wartość dodaną klientom.

„Współpraca z NVIDIA nie tylko podnosi wartość naszej oferty, ale również przyczynia się do kultywowania umiejętności i zwiększania puli talentów w naszej firmie, zgodnie z naszą wizją rozwoju” - powiedział Gayathri Malolan, dyrektor generalny ATMECS.

Komunikat stanowi wyraz zaangażowania ATMECS na rzecz wspierania transformacji przedsiębiorstw i dostarczania wyjątkowej wartości dzięki AI, wyznaczając tym samym nowe standardy w branży i przyczyniając się do zapewnienia nowej fali doskonałości technologicznej i innowacji, które przyniosą korzyści klientom oraz szerszym sektorom, w których prowadzą oni działalność.

Więcej informacji na temat usług i inicjatyw ATMECS w dziedzinie sztucznej inteligencji można znaleźć na stronie www.atmecs.com.

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240506947756/pl/

Źródło: ATMECS Global

Lori Banas