Zdrowie i styl życia

American Heart of Poland na EKG ogłasza sfinalizowanie kolejnej inwestycji w Polsce

09.05.2024, 14:55aktualizacja: 09.05.2024, 15:04

PAP/ M. Moryl
Grupa American Heart of Poland rozszerza swoją działalność w Polsce: podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach jej przedstawiciele, na czele z Adamem Szlachtą, prezesem zarządu American Heart of Poland, ogłosili przejęcie od Abris Capital Partners kontroli nad Grupą Scanmed w Polsce. W jej skład wchodzi ponad 30 placówek medycznych, w tym szpitale wielospecjalistyczne, oddziały kardiologiczne oraz sieć poradni POZ.

„Fundamentem strategii naszej marki jest nieustanne zwiększanie dostępności do profesjonalnej opieki medycznej w Polsce: nie tylko w największych miastach, ale również w mniejszych ośrodkach. Sfinalizowanie fuzji to kolejny, znaczący krok w tym kierunku” - powiedział Adam Szlachta.

Zdaniem eksperta, publiczna i prywatna opieka medyczna nie muszą stanowić dla siebie konkurencji - działalność American Heart of Poland wskazuje, że oba systemy mogą doskonale się uzupełniać, z korzyścią dla wszystkich pacjentów.

W stolicy Górnego Śląska trwa kolejny EKG, najbardziej prestiżowy kongres w Europie Środkowej. Hasłem tegorocznej edycji wydarzenia jest: „Transform today, change tomorrow. Transformacja dla przyszłości”.

Źródło informacji: PAP MediaRoom

embeduj wideo