AB SA wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych emitenta

01.12.2014, 16:24aktualizacja: 01.12.2014, 16:24

Raport bieżący 28/2014

Zarząd AB S.A. z siedzibą we Wrocławiu (Emitent), zgodnie z §5 ust. 1 pkt 19 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (tekst jednolity, Dz. U. z 2014 r. poz. 133), informuje, że na podstawie uchwały Rady Nadzorczej Emitenta z dnia 27 listopada 2014 roku dokonano wyboru spółki ECA Seredyński i Wspólnicy Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Krakowie, przy ul. Moniuszki 50, 31-523 Kraków, wpisanej na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań prowadzoną przez Krajową Radę Biegłych Rewidentów pod numerem 3115, jako podmiotu uprawnionego do przeglądu i badania sprawozdań finansowych Emitenta za rok 2014/2015, w następującym zakresie:

1. badania jednostkowego sprawozdania finansowego Emitenta za rok obrotowy kończący się 30 czerwca 2015 roku;

2. badania skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta za rok obrotowy kończący się 30 czerwca 2015 roku;

3. dokonania przeglądu jednostkowego sprawozdania finansowego Emitenta za okres 6 miesięcy kończący się 31 grudnia 2014 roku;

4. dokonania przeglądu skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej Emitenta za okres 6 miesięcy kończący się 31 grudnia 2014 roku.

Emitent korzystał z usług ww. podmiotu w poprzednim roku obrotowym w zakresie przeglądu i badania sprawozdań finansowych analogicznym do wyżej wskazanego. Wybór podmiotu uprawnionego do badania sprawozdań finansowych został dokonany przez Radę Nadzorczą Emitenta zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami zawodowymi. Umowa z audytorem zostanie zawarta na czas wykonania ww. przedmiotu umowy.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/