ABC DATA SA (19/2017) Prognoza wyników Grupy Kapitałowej ABC Data S.A. na rok 2017

17.05.2017, 10:30aktualizacja: 17.05.2017, 10:30

Raport bieżący 19/2017

Zarząd ABC Data S.A. ("Spółka") podaje do wiadomości prognozę skonsolidowanych wyników finansowych, które Grupa Kapitałowa zamierza osiągnąć w 2017 roku.

Skonsolidowane przychody ze sprzedaży Grupy Kapitałowej ABC Data: 4.468.231 tys. zł;

Skonsolidowana EBITDA: 50.553 tys. zł

Skonsolidowany zysk netto: 27.691 tys. zł

Opracowując niniejszą prognozę Zarząd ABC Data S. A. przyjął następujące założenia:

•Prognoza została opracowana w oparciu o wyniki osiągnięte w I kwartale 2017 roku, ocenę postępu prac nad realizacją budżetu w II kwartale 2017 roku oraz operacyjne budżety Spółki i Grupy Kapitałowej w III i IV kwartale 2017 roku, uwzględniające przewidywaną sprzedaż, strukturę kosztów oraz przychodów w oparciu o dane historyczne, doświadczenie rynkowe oraz przewidywaną kondycję rynków, na których działa Grupa Kapitałowa ABC Data.

•Prognozowany poziom wyników zostanie osiągnięty dzięki utrzymaniu trendu sprzedaży w Polsce oraz kontynuacji trendu sprzedaży na rynkach zagranicznych, w szczególności poprzez bezpośrednią obecność Grupy Kapitałowej Spółki na tych rynkach.

•Prognozę opracowano przy założeniu stałych kursów podstawowych walut, w których prowadzone są operacje spółek z Grupy Kapitałowej ABC Data.

•Zarząd ABC Data S.A. będzie dokonywał oceny przebiegu realizacji prognozy na podstawie realizacji budżetu i aktualizacji założeń na podstawie których prognoza została sporządzona.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz