ABC DATA SA (3/2017) Informacja o rozpoczęciu przeglądu opcji strategicznych rozwoju Emitenta

06.02.2017, 19:08aktualizacja: 06.02.2017, 19:08

Raport bieżący 3/2017

Zarząd ABC Data S.A. ("Emitent"), mając na uwadze perspektywy dalszego rozwoju Emitenta, informuje o podjęciu decyzji o rozpoczęciu przeglądu opcji strategicznych we wszystkich obszarach działalności biznesowej Emitenta. Przegląd ten ma na celu wybór optymalnego wariantu dalszego rozwoju Emitenta i realizacji strategii rozwoju na lata 2016-2018.

Na obecnym etapie rozważane będą różne opcje strategiczne, w tym dalszy rozwój Emitenta drogą akwizycji przy wsparciu inwestora zewnętrznego lub podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta, zawarcie aliansu strategicznego, jak również nie wybranie żadnej z przedstawionych opcji.

Emitent zaangażował Rothschild Global Advisory jako doradcę finansowego dokonującego analizy opcji strategicznych dla Emitenta. Żadne decyzje związane z wyborem konkretnej opcji przez Zarząd ABC Data S.A. nie zostały dotąd podjęte.

Emitent poinformuje o wyniku procesu przeglądu opcji strategicznych osobnym komunikatem.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz