ABC DATA SA (6/2018) Powołanie Członka Zarządu

19.02.2018, 19:45aktualizacja: 19.02.2018, 19:45

Raport bieżący 6/2018

Zarząd ABC Data S.A. (dalej "Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym Rada Nadzorcza Spółki podjęła uchwałę w sprawie powołania z dniem 1 marca 2018 roku Pana Arkadiusza Lew-Kiedrowskiego do pełnienia funkcji Wiceprezesa Zarządu Spółki na okres obecnej kadencji.

Pan Arkadiusz Lew-Kiedrowski od października 2017 roku pełnił funkcję dyrektora ds. technologii w ABC Data S.A. W latach 2016-2017 był prezesem zarządu Druk Markuszewscy sp. z o.o., należącej do Grupy DOT2DOT. W latach 2013-2016 brał udział w projektach doradczych m.in. dla spółek z branży farmaceutycznej, nieruchomości i dystrybucji IT. W latach 2010-2013 pełnił funkcję wiceprezesa ds. operacyjnych w Sygnity S.A. W latach 2007-2009 roku był prezesem zarządów Link4 Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. oraz Link4 Life Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie S.A. Od 2006 do 2007 roku był dyrektorem grupy ubezpieczeń w Deloitte Business Consulting S.A. Od 2002 roku zajmował stanowisko dyrektora grupy ubezpieczeń w Andersen Business Consulting, gdzie był odpowiedzialny za projekty doradcze w sektorze ubezpieczeń. Wcześniej był związany z Arthur Andersen Polska, gdzie kierował projektami doradczymi związanymi z wdrożeniami systemów informatycznych.

Pan Arkadiusz Lew-Kiedrowski jest absolwentem Wydziału Elektroniki i Technik Informacyjnych Politechniki Warszawskiej, posiada również dyplom MBA University of Chicago - Booth School of Business.

Pan Arkadiusz Lew-Kiedrowski od dnia powołania nie będzie uczestniczył w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej oraz nie będzie uczestniczył w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Zgodnie ze złożonym oświadczeniem według jego najlepszej wiedzy Pan Arkadiusz Lew-Kiedrowski nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonego na podstawie ustawy o KRS.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz