ABC DATA SA Szacowane skonsolidowane i jednostkowe wyniki finansowe za rok 2014

17.03.2015, 20:41aktualizacja: 17.03.2015, 20:41

Raport bieżący 54/2015

Zarząd ABC Data S.A. przekazuje do publicznej wiadomości wybrane szacowane skonsolidowane i jednostkowe wyniki finansowe za rok 2014:

Skonsolidowane przychody ze sprzedaży: 5 573 430 tys. zł

Skonsolidowana EBITDA: 62 721 tys. zł

Skonsolidowane zadłużenie netto: 46 678 tys. zł

Skonsolidowany zysk netto: 33 282 tys. zł

Jednostkowe przychody ze sprzedaży: 5 131 710 tys. zł

Jednostkowa EBITDA: 50 318 tys. zł

Jednostkowe zadłużenie netto: 115 587 tys. zł

Jednostkowy zysk netto: 43 216 tys. zł

Istotny wpływ na wstępne skonsolidowane wyniki finansowe ABC Data S.A. ma wyższa niż pierwotnie zakładano baza kosztowa oraz przeprowadzona coroczna wycena kapitału obrotowego, w tym głównie zapasów.

Skonsolidowane sprawozdanie finansowe ABC Data S.A. jest nadal przedmiotem audytu przez biegłego rewidenta. Prezentowane wielkości mają charakter wstępny i mogą ulec zmianie.

Publikacja skonsolidowanego i jednostkowego raportu za 2014 rok nastąpi 19 marca 2015 roku.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz