ABC DATA SA zwołanie WZA

26.05.2014, 21:38aktualizacja: 26.05.2014, 21:38

Raport bieżący z plikiem 22/2014

W dniu 26 maja 2014 r. Zarząd ABC Data S.A. z siedzibą w Warszawie, działając na podstawie art. 395 § 1 k.s.h., art. 399 § 1 k.s.h., art. 4021 § 1 i 2 k.s.h. i art. 4022 k.s.h. zwołuje Zwyczajne Walne Zgromadzenie (zwane także "ZWZ") na dzień 23 czerwca 2014 r., na godz. 10:00, które odbędzie się w siedzibie Spółki w Warszawie przy ul. Daniszewskiej 14.

Porządek obrad ZWZ:

1. Otwarcie obrad ZWZ.

2. Wybór Przewodniczącego ZWZ.

3. Sporządzenie listy obecności.

4. Stwierdzenie prawidłowości zwołania ZWZ i jego zdolności do podejmowania ważnych uchwał.

5. Zatwierdzenie porządku obrad ZWZ.

6. Podjęcie uchwał w sprawie:

a. rozpatrzenia i zatwierdzenia sprawozdania Zarządu z działalności ABC Data S.A. za rok obrotowy 2013;

b. rozpatrzenia i zatwierdzenia rocznego jednostkowego sprawozdania finansowego ABC Data S.A za rok obrotowy 2013;

c. rozpatrzenia i zatwierdzenia sprawozdania Zarządu z działalności Grupy Kapitałowej ABC Data S.A. za rok obrotowy 2013;

d. rozpatrzenia i zatwierdzenia rocznego skonsolidowanego sprawozdania finansowego Grupy Kapitałowej ABC Data S.A. za rok obrotowy 2013;

e. rozpatrzenia i zatwierdzenia sprawozdania Rady Nadzorczej ABC Data S.A. z działalności Rady Nadzorczej za rok obrotowy 2013;

f. zmiany wykorzystania kapitału zapasowego i rezerwowego;

g. podziału zysku netto za rok obrotowy 2013, ustalenia kwoty dywidendy, ustalenia dnia dywidendy i dnia wypłaty dywidendy;

h. udzielenia członkom Zarządu ABC Data S.A. absolutorium z wykonania przez nich obowiązków w roku obrotowym 2013;

i. udzielenia członkom Rady Nadzorczej ABC Data S.A. absolutorium z wykonania przez nich obowiązków w roku obrotowym 2013;

j. odwołania członków Rady Nadzorczej;

k. powołania członków Rady Nadzorczej;

l. udzielenia Zarządowi ABC Data S.A. upoważnienia do nabycia akcji własnych w celu ich dalszej odsprzedaży lub umorzenia;

m. ustalenia zasad przeprowadzenia przez Spółkę Programu Motywacyjnego za rok 2013;

n. emisji warrantów subskrypcyjnych serii I z prawem do objęcia akcji zwykłych na okaziciela Spółki serii J, z wyłączeniem prawa poboru warrantów subskrypcyjnych serii I, w sprawie warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego w drodze emisji akcji serii J z wyłączeniem prawa poboru akcji serii J oraz zmiany Statutu Spółki;

o. przyjęcia tekstu jednolitego Statutu ABC Data S.A.

7. Wolne wnioski.

8. Zamknięcie obrad ZWZ.

Pełna treść ogłoszenia o zwołaniu Walnego Zgromadzenia umieszczona jest w załączniku do niniejszego

raportu. Dokumentacja związana z Walnym Zgrodmadzeniem dostępna jest na stronie internetowej Spółki pod