ADIUVO INVESTMENTS SA (2/2021) Powzięcie informacji nt. zawarcia umowy pomiędzy akcjonariuszami Spółki

29.01.2021, 21:04aktualizacja: 29.01.2021, 21:05

Raport bieżący 2/2021

Zarząd Adiuvo Investments S.A. [Emitent, Spółka] informuje, że w dniu 29 stycznia 2021 r. powziął informację o zawarciu w tym samym dniu pomiędzy Panem Markiem Orłowskim oraz Morluk Sp. z o.o. s.k. i Orenore sp. z o.o. [Orenore, Kupujący] a Panem Bogusławem Sergiuszem Bobulą, Panem Maciejem Zającem oraz Panią Aleksandrą Siegenthaler [z domu Ellert] [łącznie jako Inwestorzy lub Sprzedający] przedwstępnej umowy sprzedaży akcji Emitenta [Umowa].

Zgodnie z wiedzą Spółki strony Umowy:

- określiły zasady nabycia przez Orenore od Sprzedających posiadanych przez nich akcji Spółki, w tym akcji objętych przez Inwestorów w ramach podwyższenia kapitału zakładowego o emisję akcji serii P, o którym Spółka informowała m.in. raportem bieżącym nr 4/2019;

- zobowiązały się do zawarcia najpóźniej w terminie do dnia 30 czerwca 2021 r. jednej lub dwóch umów przyrzeczonych, których przedmiotem będzie sprzedaż przez Inwestorów na rzecz Orenore łącznie 1.640.000 akcji Emitenta stanowiących 12,45% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniających do 1.640.000 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, co stanowi 11,03% w ogólnej liczbie głosów w Spółce [Akcje];

- uzgodniły, że przeniesienie własności Akcji na Kupującego nastąpi z chwilą dokonania odpowiedniego zapisu na rachunku papierów wartościowych Kupującego, pod warunkiem wcześniejszej zapłaty całości ceny za Akcje;

- ustaliły typowe dla tego rodzaju umów wzajemne zobowiązania oraz uprawnienia odnoszące się do realizacji Umowy, w tym odnoszące się do jej wypowiedzenia lub rozwiązania.

Ponadto zgodnie z najlepszą wiedzą Emitenta łączące strony porozumienie w sprawie zgodnego głosowania na Walnym Zgromadzeniu Spółki i prowadzenia trwałej polityki wobec Spółki, o którym Emitent informował w ww. raporcie bieżącym pozostaje wiążące do czasu kiedy Kupujący nabędzie wszystkie Akcje zgodnie z postanowieniami Umowy i zapłaci Sprzedającym całość ceny za Akcje, a pozostałe postanowienia Umowy odnoszą się przede wszystkim do wzajemnych zobowiązań i uprawnień stron Umowy, które nie wpływają na sytuację organizacyjną oraz operacyjną Emitenta.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz