Agthia wprowadza eZad, pierwszą internetową platformę aukcyjną dla daktyli

23.08.2021, 10:11aktualizacja: 23.08.2021, 10:18

Business Wire/Agthia Group PJSC
• eZad umożliwia hodowcom daktyli bezpośrednią sprzedaż hurtowych ilości owoców nabywcom z całego świata. Platforma przyspieszy kupno i sprzedaż daktyli oraz sprawi, że transakcje będą bardziej przejrzyste i zyskowne dla wszystkich zainteresowanych.

• eZad oferuje także kompletne rozwiązanie łańcucha wartości dostępne na wyciągnięcie ręki.

ABU DHABI, Zjednoczone Emiraty Arabskie --(BUSINESS WIRE)-- Agthia Group PJSC, czołowa spółka z branży żywności i napojów w regionie, ogłosiła dzisiaj uruchomienie eZad, innowacyjnej, wygodnej i efektywnej platformy aukcyjnej typu business to business, w ramach której nabywcy z całego świata mogą kupować duże ilości daktyli od sprzedawców z ZEA.

Niniejszy komunikat prasowy zawiera materiały multimedialne. Pełna wersja dostępna jest pod adresem: https://www.businesswire.com/news/home/20210822005026/en/

eZad przyspiesza kupno i sprzedaż daktyli i sprawia, że transakcje są bardziej przejrzyste i zyskowne dla wszystkich zainteresowanych. Celem platformy jest wspomaganie gospodarstw w hodowli lepszych daktyli i umożliwianie hurtowym nabywcom daktyli powiększania swojej działalności.

W pierwszej fazie eZad będzie przyjmował daktyle od hodowców z ZEA i rozpocznie tworzenie listy dostawców na początku sezonu zbiorów w sierpniu. Następnie zasięg eZad będzie stopniowo rozszerzany o inne kraje.

Hodowcy będą wystawiać swoje daktyle na aukcjach w eZad z użyciem zaufanego systemu certyfikacji, który ocenia te owoce na podstawie solidnych standardów rynkowych, przy wsparciu gwarancji jakości zbudowanej na rozległym doświadczeniu i znakomitej reputacji wyniesionych z Al Foah.

Lista aukcji będzie dostępna dla nabywców na eZad z całego świata przez 48 godzin. Nabywcy będą mogli wyszukać i przefiltrować aukcje w oparciu o takie preferencje, jak cena, rodzaj daktyli, ilość i jakość.

Nabywcy będą mogli odebrać zakupione daktyle z jednego z magazynów eZad lub wybrać jedną z oferowanych usług o wartości dodanej, takich jak magazynowanie, pakowanie, ładowanie, fumigacja, mycie i dostawa na całym świecie.

Dyrektor generalny Agthia Group Alan Smith powiedział: „Platforma eZad została stworzona, aby zapewnić branży daktyli przejrzystość, wygodę i standaryzację dzięki oferowanym przez nas rozwiązaniom technologicznym i usługom. Naszym celem jest bezpośrednie skomunikowanie małych i dużych gospodarstw z hurtowymi nabywcami daktyli w ramach pojedynczej, prostej i innowacyjnej platformy. Dzięki temu bezpośredniemu połączeniu wyeliminowane zostaną poprzednio ukryte marże i koszty podróży, tworząc efektywne kosztowo rozwiązanie dla nabywców”.

Dodał także: „Ta szyta na miarę platforma odpowiada na bolączki podmiotów biorących udział w tym rynku w obrębie całego łańcucha wartości. W centrum wszystkich naszych działań byli zawsze nasi hodowcy i klienci i nadal tak będzie, a my będziemy zapewniać sprawiedliwy zwrot z inwestycji i korzyści dla wszystkich zainteresowanych”.

eZad chce stać się czołowym kanałem sprzedaży dla hodowców, oferującym nabywcom bezproblemowe transakcje. Aby zarejestrować się na platformie i uzyskać więcej informacji, przejdź na stronę internetową www.ezad.ae

*Źródło: AETOSWire

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210822005026/en/

Źródło: Agthia Group PJSC