Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Wysokiej klasy włoski SUV Stelvio Quadrifoglio MY20, zdobywa ponownie nagrodę magazynu Auto Zeitung, którą otrzymał również przed dwoma laty.
Magazyn motoryzacyjny Auto Zeitung po raz kolejny przyznał nagrodę topowej wersji Quadrifoglio o mocy 375 kW (510 KM), ogłaszając ją „SUV-em Roku". Tym razem Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio pokonała jedenastu konkurentów, w tym najmocniejsze SUV-y największych marek niemieckich i brytyjskich.
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio wyposażona jest w silnik benzynowy V6 bi-turbo, opracowany z wykorzystaniem technologii Ferrari. Jej 375 kW (510 KM) zapewnia przyspieszenie od momentu startu do 100 km/h w 3,8 sekundy oraz rozwija maksymalną prędkość 283 km/h. Jej zwinne prowadzenie jest zasługą między innymi aktywnego zawieszenia (AlfaTM Active Suspension) z aktywnymi amortyzacjami sterowanymi elektronicznie, systemu AlfaTM D.N.A. Pro Dynamic Driving Control, wzmocnionego dodatkowym trybem „Race", wysokiej klasy systemu hamulcowego Brembo®, sterowanego elektronicznie napędu na cztery koła AlfaTM Q4, idealnego rozłożenia masy prawie 50/50 na przednią i tylną oś oraz bardzo bezpośredniego przeniesienia napędu. Sportowe fotele pokryte skórą i Alcantarą® oraz ośmiobiegowa, automatyczna skrzynia biegów, która umożliwia zmianę biegów również za pomocą łopatek w kolumnie kierownicy, jeszcze bardziej zwiększają przyjemność z jazdy.
Wkrótce po premierze, Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ustanowiła rekord okrążenia w kategorii SUV-ów na legendarnym torze Nordschleife w Nürburgring. Do najważniejszych cech roku modelowego 2020 (MY20) należą zaawansowane elektroniczne systemy wspomagania kierowcy, które umożliwiają autonomiczną bezpieczną jazdę na poziomie ADAS 2 oraz nowy system informacyjno-rozrywkowy (infotainment) z dotykowym 8,8-calowym (22,3-centymetrowym) wyświetlaczem.
Źródło informacji: FCA Polska
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 21.10.2020, 13:21 |
Źródło informacji | FCA Polska |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Rozszerzona odpowiedzialność producenta to wyzwanie dla producentów, samorządów, branży odpadowej i recyklerów PAP
Dla nas najważniejszym elementem ostatnich dni i tygodni jest rozszerzona odpowiedzialność producenta, ponieważ dotyka ona całego obiegu materiałowego: od producentów, przez samorządy, branżę odpadową, po recyklerów – podkreślił Kamil Majerczak, CEO PreZero w Polsce, podczas XXXIV Forum Ekonomicznego w Karpaczu.- 15.09.2025, 11:41
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: PAP MediaRoom
-
Image
XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu - wiodąca platforma dialogu
Ponad 6 tysięcy gości przyjechało na XXXIV Forum Ekonomiczne w Karpaczu, które odbyło się w dniach 2-4 września 2025 roku. Przez trzy dni przedstawiciele polityki, biznesu, ekonomii, nauki i kultury z ponad 50 krajów świata debatowali o najważniejszych wyzwaniach współczesności, koncentrując się wokół hasła przewodniego tegorocznego Forum: „Czas transformacji - jaka będzie Europa przyszłości?”.- 15.09.2025, 11:40
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Fundacja Instytut Studiów Wschodnich
-
Image
Maczfit i smaki dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci zapachy i smaki, które przenoszą nas do beztroskich lat dzieciństwa. Wystarczy je przywołać, by znów poczuć się jak dziecko - siedzące przy kuchennym stole i czekające na ulubione danie przygotowane z sercem przez mamę czy babcię. Aromat drożdżowych racuchów unoszący się w kuchni, kremowy budyń z cynamonem jedzony prosto z rondelka, gorąca zupa pomidorowa czy makaron z truskawkami i śmietaną - właśnie takie dania zapamiętujemy na całe życie. Są częścią naszych historii i rodzinnych tradycji.- 15.09.2025, 10:46
- Kategoria: Biznes i finanse
- Źródło: Maczfit
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ