ATLANTA POLAND SA (10/2024) Wypłata dywidendy z kapitału zapasowego.

08.07.2024, 11:18aktualizacja: 08.07.2024, 11:19

Raport bieżący 10/2024

ATLANTA POLAND SA, działając na podstawie art. 17 ust 1 Rozporządzenia MAR informuje, iż w dniu 8 lipca 2024r. Zarząd Spółki podjął uchwałę w przedmiocie zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy na dzień 5 sierpnia 2024 z porządkiem obrad obejmującym podjęcie uchwały o przeznaczeniu części kapitału zapasowego ATLANTA POLAND S.A. utworzonego z zysków ATLANTA POLAND S.A. na wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy ATLANTA POLAND S.A. oraz o wypłacie dywidendy dla akcjonariuszy ATLANTA POLAND S.A. w kwocie 6.091.904 PLN ( słownie: sześć milionów dziewięćdziesiąt jeden tysięcy dziewięćset cztery złotych) tj. 1 PLN na każdą akcję w kapitale zakładowym ATLANTA POLAND S.A. W projekcie uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Zarząd ATLANTA POLAND S.A. dzień dywidendy określony został na 12 sierpnia 2024 roku, natomiast termin wypłaty dywidendy na dzień 19 sierpnia 2024 roku.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz