ATLANTIS SA (21/2017) Informacja dla Akcjonariuszy - zawiadomienie o transakcji, o której mowa w art. 19 ust. 1 Rozporządzenia MAR.

24.08.2017, 23:27aktualizacja: 24.08.2017, 23:27

Raport bieżący z plikiem 21/2017

Podstawa prawna: Art. 19 ust. 3 MAR - informacja o transakcjach wykonywanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze.

Zarząd Atlantis S.A z siedzibą w Płocku informuje, że w dniu 24.08.2017r. do Spółki wpłynęło powiadomienie o transakcji osoby blisko związanej, o której mowa art. 19 ust. 1 Rozporządzenia MAR.

Poniżej Emitent prezentuje treść otrzymanego powiadomienia oraz przekazuje pełną treść otrzymanego zawiadomienia w załączniku do niniejszego raportu.

"

Powiadomienie o transakcji/transakcjach*, o którym mowa w art. 19 ust. 1 rozporządzenia MAR

1Dane osoby pełniącej obowiązki zarządcze/osoby blisko z nią związanej

a_ Nazwa/Nazwisko Osoba blisko związana

PATRO INVEST Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Płocku

2Powód powiadomienia

a_ Stanowisko/status PATRO INVEST Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Płocku jest osobą blisko związaną następujących osób pełniących obowiązki zarządcze w spółce ATLANTIS Spółka Akcyjna w Płocku:

1_Małgorzata Patrowicz - Członek Rady Nadzorczej

2_Damian Patrowicz - Członek Rady Nadzorczej

b_ Pierwotne powiadomienie/zmiana- Powiadomienie pierwotne

3 Dane emitenta, uczestnika rynku uprawnień do emisji, platformy aukcyjnej, prowadzącego aukcje lub monitorującego aukcje

a_ Nazwa ATLANTIS Spółka Akcyjna

b_ LEI 259400H4FRMSCZ8HLT61

4 Szczegółowe informacje dotyczące transakcji: rubrykę tę należy wypełnić dla _i_ każdego rodzaju instrumentu; _ii_ każdego rodzaju transakcji; _iii_ każdej daty; oraz _iv_ każdego miejsca, w którym przeprowadzono transakcje

a_ Opis instrumentu finansowego, rodzaj instrumentu Akcje

Kod identyfikacyjny ISIN: PLATLNT00016

b_ Rodzaj transakcji - Nabycie

c_ Cena i wolumen Cena Wolumen 0,61 zł 49.222 ; 0,61zł 9.717; 0,61zł 2.717

d_ Informacje zbiorcze

- Łączny wolumen Łączny wolumen: 61.656

- Cena : 0,61 zł

e_ Data transakcji 22.08.2017 r.,23.08.2017r.,24.08.2017r.

f_ Miejsce transakcji

Rynek Regulowany GPW wpisane jest na listę ostrzeżeń publicznych Stowarzyszenia Inwestorów Giełdowych. Całość interpretacji prawnej znajduje się na stronie internetowej http://sig.fm/ Zawiadamiająca zakwalifikowała Rynek prowadzony przez GPW S.A. w Warszawie jako Rynek Regulowany w myśl Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady _UE_ nr 596/2014 wyłącznie z ostrożności. Zdaniem Zawiadamiającej Rynek prowadzony przez GPW S.A. w Warszawie nie wypełnia definicji Rynku Regulowanego w myśl tego rozporządzenia. W szczególności ten Rynek nie wypełnia kryteriów dotyczących braku uznaniowości podczas dokonywania transakcji, wykluczania i zawieszania Spółek oraz wznawiania handlu po przekroczeniu "widełek" itp. Przez to, iż jest to Rynek nie posiadający jasnych, przejrzystych procedur i zasad nie powinien być definiowany jako Rynek Regulowany. W konsekwencji powyższego rozwiązania przyjęte przez Regulamin Giełdy _odnoszący się do rynku regulowanego_ oraz rozwiązania przyjęte przez Regulamin Alternatywnego Systemu Obrotu _odnoszący się do wielostronnej platformy obrotu_ nie spełniają w sposób oczywisty wymogów odpowiednio rynku regulowanego czy wielostronnej platformy obrotu w rozumieniu Dyrektywy oraz Rozporządzenia MAR, chociaż są zgodne z Ustawą o obrocie."

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz