ATLANTIS SE (1/2024) Publikacja zaktualizowanego Dokumentu Informacyjnego. (Publication of an updated Information Document).

05.01.2024, 18:07aktualizacja: 05.01.2024, 18:08

Raport bieżący z plikiem 1/2024

Podstawa prawna: Inne uregulowania

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 12/2023 z dnia 27 grudnia 2023 roku Zarząd Spółki Atlants SE publikuje nowy zaktualizowany Dokument Informacyjny.

Przyczyną publikacji zaktualizowanego Dokumentu Informacyjnego jest dokonanie korekty treść fragmentu Dokumentu Informacyjnego na stronie 7 niniejszego dokumentu.

Treść przed korektą:

"Przesłankami emisji Akcji rozumianymi jako warunki formalne niezbędne do dojścia emisji do skutku są i) było podjęcie stosownej uchwały przez Walne Zgromadzenie, ii) pokrycie Akcji oraz iii) rejestracja akcji we właściwym dla Spółki rejestrze (Ariregister), które to warunki wszystkie zostały spełnione i opisane w niniejszym Dokumencie.

Przesłankami dokonania przydziału Akcji na rzecz akcjonariuszy Spółki, rozumianymi jako okoliczności uzasadniające przydział Akcji (emisja bonusowa) (przesłanki przydziału) są jak wyżej wskazano była dobra kondycja finansowa Spółki oraz chęć dystrybucji środków..."

Treść po korekcie:

Przesłankami emisji Akcji rozumianymi jako warunki formalne niezbędne do dojścia emisji do skutku i) było podjęcie stosownej uchwały przez Walne Zgromadzenie, ii) pokrycie Akcji oraz iii) rejestracja akcji we właściwym dla Spółki rejestrze (Ariregister), które to warunki wszystkie zostały spełnione i opisane w niniejszym Dokumencie.

Przesłankami dokonania przydziału Akcji na rzecz akcjonariuszy Spółki, rozumianymi jako okoliczności uzasadniające przydział Akcji (emisja bonusowa) (przesłanki przydziału) jak wyżej wskazano była dobra kondycja finansowa Spółki oraz chęć dystrybucji środków..."

Niniejszy Dokument sporządzony został w trybie artykułu 1 ust. 5 lit. g) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2017/1129 w sprawie prospektu, który ma być publikowany w związku z ofertą publiczną papierów wartościowych lub dopuszczeniem ich do obrotu na rynku regulowanym oraz uchylenia dyrektywy 2003/71/WE z dnia 2003/71/WE z dnia 14 czerwca 2017 r. (Dz.Urz.UE.L Nr 168, str. 12).

With reference to the current report No. 12/2023 of December 27, 2023, the Management Board of the Company publishes a new updated Information Document.

The reason for publishing the updated Information Document is to correct the content of the fragment of the Information Document on page 7 of this document.

This Document has been drawn up pursuant to Article 1 sec. 5 lit. g) Regulation (EU) 2017/1129 of the European Parliament and of the Council on the prospectus to be published when securities are offered to the public or admitted to trading on a regulated market and repealing Directive 2003/71/EC of 2003/71/EC of June 14, 2017 (Journal of Laws UE.L No. 168, p. 12).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz