Atradius uruchomia nowy portal do zarządzania należnościami korzystający z Oracle Technology

18.12.2017, 09:59aktualizacja: 18.12.2017, 09:59

Nowy system do zarządzania należnościami Atrium dostarczy klientom szybszy serwis.

UTRECHT, Niemcy, 18 grudnia 2017/PRNewswire/ - Atradius, wiodący ubezpieczyciel należności na świecie, uruchomił nowy system do zarządzania należnościami Atrium korzystający z technologii Oracle. Cyfrowa platforma umożliwia przedsiębiorstwom na całym świecie zarządzanie polisą ubezpieczenia należnościami oraz zgłaszanie wniosków o nowe limity kredytowe w jednym miejscu, 24 godziny na dobę.

Logo: http://mma.prnewswire.com/media/620269/Oracle_Logo.jpg

Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150513/743985

Nowa platforma umożliwia klientom Atradius ubezpieczanie w szybki i prosty sposób transakcji w ponad 45 krajach na świecie. System został stworzony tak, aby z czasem móc dodawać do niego w łatwy sposób kolejne funkcjonalności.

Platforma Atrium docelowo dostarczy brokerom, agentom oraz pracownikom działu obsługi szybszy i skuteczniejszy sposób na rozpatrywanie wniosków klientów Atradius. Dzięki niej będą w stanie znaleźć i zapoznać się z dostępnymi informacjami na temat wiarygodności kredytowej kontrahentów, takich jak ocena płynności finansowej, aktualne zaangażowanie, a także ewentualne szkody. Klient może bezpośrednio zawnioskować o przyznanie limitu kredytowego załączając komplet informacji o kontrahencie, przyspieszając tym samym proces decyzyjny.

Atrium powstało w oparciu o Oracle web publishing technology łączącej się z aplikacją administracyjną Atradius, która z kolei bazuje na technologii aplikacji biznesowej Oracle. Atradius systematycznie przenosił swoje środowisko IT na systemy Oracle, "w celu scalenia" wszystkich usług u jednego usługodawcy. Obecnie firma korzysta już z w pełni zintegrowanego i optymalnego zakresu usług Oracle, w tym dostępnych rozwiązań opartych na technologii tzw. chmury, takich jak Oracle Human Capital Management (HCM) Cloud oraz Oracle Sales Cloud.

Dr. Jörg Müller, Atradius Group IT director komentuje: "Platforma Atrium jest dla nas ważnym krokiem milowym w ulepszaniu naszego biznesu. Znacznie oszczędza czas naszych klientów, a także zmniejsza potencjalne ryzyko błędów, czyniąc tym samym zarządzanie należnościami prostym i transparentnym. Technologia Oracle jest integralnym składnikiem naszych działań mających na celu zwiększenie atrakcyjności naszych rozwiązań zorientowanych na nowe technologie”.

René van Stiphout, country leader Oracle w Holandii dodał: "Firmy korzystające z oprogramowania Atradius obsługują klientów, którzy są mobilni i na co dzień korzystają z zaawansowanych technologicznie rozwiązań. Oczekują równie szybkiej i skutecznej obsługi od ich partnerów finansowych czy ubezpieczeniowych. To bardzo ważne, że Atradius jest tego świadom i wychodzi naprzeciw ich oczekiwaniom, udostępniając nowoczesną platformę jaką jest Atrium”.

Uruchomienie platformy Atrium jest kontynuacją nagradzanego narzędzia online Atradius Insights, które wspiera firmy posiadające polisę w Atradius w identyfikowaniu ryzyka, monitorowaniu skuteczności aktualnego portfolio oraz w odnajdywaniu nowych okazji biznesowych.

Więcej szczegółów:

- O AtradiusAtrium;

- Na temat Oracle WebCenterOracle E-Business SuiteOracle HCM CloudOracle Sales Cloud.

O Atradius

Firma Atradius oferuje ubezpieczenia kredytu kupieckiego, a także usługi windykacyjne na całym świecie. Nasze oddziały są rozmieszczone w ponad 50-ciu krajach świata. Atradius posiada dostęp do informacji o ponad 240 milionach firm na całym świecie. Oferowane przez nas ubezpieczenia należności i usługi windykacyjne pozwalają firmom zabezpieczyć się przed ryzykiem związanym ze sprzedażą produktów i usług w kredycie kupieckim. Atradius jest częścią Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), lidera rynku hiszpańskiego w zakresie ubezpieczeń należności oraz windykacji. Więcej informacji znaleźć można na stronie internetowej Grupy - www.atradius.pl.

O Oracle

Oracle Cloud oferuje kompletne zestawy aplikacji SaaS dla systemów ERP, HCM i CX oraz najlepsze w swojej klasie platformy baz danych jak Service (PaaS) i Infrastructure as a Service (IaaS) z centrów danych w obu Amerykach, Europie i Azji. Aby uzyskać więcej informacji na temat Oracle (NYSE: ORCL), odwiedź nas na oracle.com.

Znaki Towarowe

Oracle i Java są zastrzeżonymi znakami towarowymi firmy Oracle i / lub jej oddziałów. Inne nazwy mogą być znakami towarowymi ich właścicieli.

Źródło: Atradius N.V.

KONTAKT: