Audyt bilansu i walne zgromadzenie akcjonariuszy HEUTHES

08.05.2013, 17:14aktualizacja: 08.05.2013, 17:14

HEUTHES podsumował ostatecznie wyniki finansowe za 2012 rok po corocznym badaniu bilansu przeprowadzonym przez niezależną firmę audytorską. Pomimo tego, że badanie takie nie jest wymuszone przepisami prawa, charakter działalności HEUTHES, producenta systemów informatycznych dla sektora bankowego i przedsiębiorstw, obliguje firmę do stosowania podwyższonych standardów sprawozdawczości księgowej.

Całkowite przychody firmy ze sprzedaży rozwiązań informatycznych wyniosły w 2012 roku ponad 10 milionów złotych i wzrosły o ponad 4% w porównaniu z rokiem poprzednim. Ważne dla HEUTHES jest również stałe zainteresowanie rynku systemem ISOF, oferowanym zarówno w trybie SaaS (Software as a Service), jak i licencji. Sprzedaż osiągnęła poziom zaplanowany na początku 2012 roku, a na podstawie zawartych kontraktów Zarząd przewiduje utrzymanie tej tendencji również w 2013 roku. Portfel aktualnie potwierdzonych zamówień na 2013 r. gwarantuje firmie już w chwili obecnej sprzedaż na poziomie ubiegłego roku.

Po audycie odbyło się zwyczajne walne zgromadzenie akcjonariuszy spółki HEUTHES. W jego trakcie rozpatrzono i zatwierdzono sprawozdanie Zarządu z działalności spółki oraz sprawozdanie finansowe za ubiegły rok obrotowy, a Prezes Zarządu, Wojciech Grzybek, otrzymał absolutorium z wykonania pełnionych obowiązków.

Więcej informacji na stronie: http://www.isof.pl.

Źródło informacji: HEUTHES Sp. z o.o.

Data publikacji 08.05.2013, 17:14
Źródło informacji PAP