AWBUD SA (84/2017) Aneks do umowy faktoringowej z bankiem.

19.10.2017, 19:39aktualizacja: 19.10.2017, 19:39

Raport bieżący 84/2017

Zarząd AWBUD S.A. w Fugasówce ("Emitent"), informuje, iż w dniu 19 października 2017 r. został podpisany przez Emitenta aneks nr 2 ("Aneks") do umowy faktoringowej nr 3312 z dnia 26 września 2016 r. zawartej pomiędzy BANK MILLENIUM S.A. w Warszawie ("Bank") a Emitentem ("Umowa"). Umowa określa zasady świadczenia przez Bank usług faktoringowych na rzecz Emitenta. O zawarciu Umowy Emitent informował raportem bieżącym nr 60/2016 z dnia 28 września 2016 r.

Na mocy Aneksu: (1) przedłużono okres obowiązywania limitu usługi do dnia 25 września 2018 r., (2) faktoring pełny został zwiększony do wysokości limitu 8.000.000,00 (osiem milionów) złotych, (3) udostępniono Emitentowi usługę faktoringu niepełnego do wysokości limitu 8.000.000,00 (osiem milionów) złotych. W pozostałym zakresie Aneks nie wprowadza istotnych zmian w zakresie warunków Umowy.

Zawarcie Aneksu zostało uznane za informację poufną ze względu na wartość produktu bankowego udostępnionego Emitentowi

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz