AWBUD SA zawarcie znaczącej umowy

14.07.2014, 20:09aktualizacja: 14.07.2014, 20:09

Raport bieżący 34/2014

Zarząd AWBUD S.A. w Fugasówce ("Emitent") informuje, że w dniu 14 lipca 2014 r. pomiędzy "Adgar BCIII Sp. z o.o." Sp. k. w Warszawie, jako Inwestorem a Emitentem, jako Wykonawcą, został podpisany list potwierdzający ("Confirmation letter") datowany na 10 lipca 2014 r. ("List"), na podstawie którego Strony Listu ustaliły, iż w oparciu o List oraz wiążącą ofertę Emitenta z dnia 10 lipca 2014 r. na wykonanie robót w ramach projektu pn. "ADGAR PARK WEST - Rozbudowa i modernizacja obiektu biurowo-usługowego w Warszawie przy Al. Jerozolimskich 181", która została zaakceptowana przez Inwestora ("Oferta"), Inwestor w dniu 14 lipca 2014 r. przekaże Emitentowi teren budowy, a Emitent rozpocznie realizację robót wskazanych w Ofercie oraz przekazanej dokumentacji: projektowej, przetargowej i technicznej, która została opisana w Ofercie.

Zgodnie z treścią Oferty i Listu wynagrodzenie ryczałtowe należne Emitentowi zostało ustalone kwotę 27.595.547,68 złotych i podlega ono powiększeniu o podatek VAT. Zgodnie z Listem Emitent jest uprawniony do otrzymania dodatkowego wynagrodzenia w kwocie 400.000,00 zł powiększonego o podatek VAT w razie realizacji określonych elementów robót w dwóch datach kluczowych: 19 listopada 2014 r. i 28 listopada 2014 r.

Szczegółowe warunki i zasady wykonania robót zostaną ustalone w odrębnej umowie o roboty budowlane, która stanowi już przedmiot negocjacji pomiędzy Inwestorem a Emitentem.

Oferta i List stanowią wiążącą Emitenta i Inwestora umowę, a umowa ta ma charakter znaczącej, gdyż wartość ustalonego w niej wynagrodzenia Emitenta przekraczającą 10% kapitałów własnych Emitenta.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/