Badminton Asia wyznacza E-Plus na partnera strategicznego

04.10.2017, 10:52aktualizacja: 04.10.2017, 10:52

Malezyjska agencja zarządzania wydarzeniami nabywa prawa handlowe i organizacyjne do regionalnych turniejów.

Kuala Lumpur, Malezja, 3 października 2017 r. /PRNewswire/ - Organizacja Badminton Asia podpisała umowę z agencją zarządzania wydarzeniami E-Plus Global Sdn Bhd (E-Plus), w ramach której firma obejmie stanowisko partnera strategicznego. Uroczyste podpisanie umowy, którego dokonali prezes organizacji Badminton Asia Anton Aditya Subowo i główny dyrektor wykonawczy firmy E-Plus Andrew Ching upamiętnia ważny dzień w historii współpracy obu stron w zakresie poszerzania zasięgu tego sportu w całym regionie.

"Nasza współpraca z firmą E-Plus opiera się na wzajemnym przekonaniu co do rozwijania pomysłów i programów na potrzeby badmintonistów na wszystkich poziomach. Do naszych celów należy także wspieranie krajowych federacji spotu w rozwijaniu talentów na zbliżającą się olimpiadę w Tokio w 2020 roku, a inicjatywa wpisuje się w te założenia. E-Plus ma dużo doświadczenia w promocji, organizacji i tworzeniu wydarzeń sportowych. Jestem przekonany, że nasza współpraca jeszcze podniesie wartość konfederacji w Azji" - skomentował Subowo.

Wiele wydarzeń, począwszy od oddolnych inicjatyw w szkołach do regionalnych rozgrywek na poziomie młodzieżowym i dorosłych, a także turnieje weteranów i graczy elitarnych, będzie organizowanych w następujących po sobie stadiach. Tak kompleksowy program rozwojowy skupi się na poszerzaniu zasięgu badmintona.

Ching podzielił się radością z powodu rozpoczęcia współpracy. "Dorastałem w rodzinie, która szaleje na punkcie badmintona. Możliwość współtworzenia społeczności na poziomie regionalnym, zwłaszcza w świetle dominacji przedstawicieli krajów azjatyckich w ogólnoświatowych rankingach, przyczyni się do zwiększenia zainteresowania sportem. Mamy nadzieję na to, że rosnąca liczba fanów i entuzjastów badmintona będzie wspierać nasze programy i dalej czynić z Azji węzeł tego sportu na wszystkich poziomach" - dodał dyrektor.

Dyrektor przekonywał także, że ten popularny sport w Azji może być źródłem dochodów dla korporacji i marek przez zwiększenie popularności i świadomości. "Fani badmintona na całym świecie będą z uwagą śledzić te turnieje. Firmy i marki zainteresowane możliwościami związania się ze sportem mogą skontaktować się z nami pod adresem enquiry@eplusglobal.com" - dodał dyrektor.

Założona w 2004 roku firma E-Plus wyrobiła sobie dobrą markę w zakresie promocji, organizacji i tworzenia wydarzeń sportowych w Azji z aprobatą międzynarodowych federacji. Firma ma w posiadaniu prawa do szeregu sportów, w tym duathlony, maratony, pływanie, biegi po terenach górzystych, siatkówka, sporty motorowe i nie tylko.

Więcej informacji można zdobyć na stronie www.badmintonasia.org lub na stronie firmy E-Plus pod adresem www.eplusglobal.com.

Źródło: E-Plus Global Sdn Bhd

Data publikacji 04.10.2017, 10:52