BANK PEKAO SA (10/2023) Ocena Rady Nadzorczej Banku wniosku Zarządu Banku dotyczącego proponowanego podziału zysku netto za rok 2022

26.04.2023, 19:09aktualizacja: 26.04.2023, 19:11

Raport bieżący 10/2023

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 8/2023 z dnia 20 kwietnia 2023 roku, Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna ("Bank") niniejszym informuje, iż w dniu 26 kwietnia 2023 roku Rada Nadzorcza Banku pozytywnie oceniła wniosek Zarządu Banku do Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Banku dotyczący podziału zysku Banku za 2022 rok, zakładający podział zysku netto Banku za 2022 rok w wysokości 1 898 320 125,62 zł, poprzez przeznaczenie kwoty 958 015 624,10 zł na dywidendę, a kwoty 940 304 501,52 zł na kapitał rezerwowy.

Wniosek Zarządu Banku w sprawie podziału zysku Banku za rok 2022 zostanie przedłożony do Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Banku. Ostateczna decyzja o podziale zysku netto za 2022 rok zostanie podjęta przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie Banku.

Podstawa prawna: art. 17 ust. 1 MAR - informacja poufna

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1