BEST SA Przedterminowy wykup obligacji serii I

30.03.2015, 14:30aktualizacja: 30.03.2015, 14:30

Raport bieżący 21/2015

Zarząd BEST S.A. z siedzibą w Gdyni (Emitent) w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 6/2015 z dnia 4 lutego 2015 r. informuje, iż dnia 30 marca 2015 r. Zarząd Emitenta pozyskał informację o dojściu do skutku przedterminowego wykupu na żądanie Emitenta wszystkich obligacji serii I o nazwie BST0916, oznaczonych kodem PLBEST000119, tj. 146 783 (sto czterdzieści sześć tysięcy siedemset osiemdziesiąt trzy) obligacje na okaziciela o wartości nominalnej 100 (sto) złotych każda (Obligacje). W związku z rejestracją Obligacji w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych (KDPW) oraz ich wprowadzeniem do obrotu w Alternatywnym Systemie Obrotu Catalyst prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie oraz BondSpot S.A. w Warszawie (Catalyst), przedterminowy wykup Obligacji został przeprowadzony za pośrednictwem KDPW i zgodnie z właściwymi regulacjami dotyczącymi KDPW i Catalyst, po ustaleniu stron transakcji na podstawie informacji otrzymanych od podmiotów prowadzących rachunki papierów wartościowych obligatariuszy.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz