Brand Embassy i Algotech ogłaszają współpracę w Europie Środkowej i Wschodniej

01.06.2018, 11:34aktualizacja: 01.06.2018, 11:34

Brand Embassy zwiększa obecność w regionie w zakresie rozwiązań obsługi klienta w konfiguracji omnichannel dzięki nowemu partnerowi.

PRAGA, 31 maja 2018 r. /PRNewswire/ - Firma z siedzibą w Pradze zajmująca się technologiami obsługi klienta Brand Embassy z przyjemnością ogłasza początek współpracy z firmą Algotech, wiodącym integratorem systemów działającym w Serbii, Czarnogórze, Polsce, Czechach, Słowacji i na Węgrzech.

W trakcie rekordowej ekspansji w tym roku firma Brand Embassy otworzyła nowe biura sprzedaży w Argentynie i Meksyku, a także rozpoczęła współpracę z Nice InContact w USA. Obecnie firma Brand Embassy zwiększa swoją obecność bliżej siedziby przez podjęcie współpracy z Algotech, platynowym partnerem Cisco i Avaya.

„W ciągu ubiegłych sześciu lat mieliśmy możliwość współpracy z wiodącymi firmami telekomunikacyjnymi, bankami i detalistami w Europie Środkowej i Wschodniej” - skomentował Vit Horky, współzałożyciel i główny dyrektor wykonawczy firmy Brand Embassy.

„Jednak klienci w świecie cyfrowym oczekują płynności obsługi niezależnie od kanału, dlatego też zaczynamy współpracę z wiodącym integratorem systemów, co pozwoli nam na zapewnienie elastycznych, skalowalnych i empatycznych rozwiązań” - dodał Horky.

„Brand Embassy to partner z wiodącymi rozwiązaniami biznesowymi na polu obsługi klienta, który zapewnia klientom niedościgniony poziom usług. Dzięki temu portfel biznesowy Algotech będzie jeszcze bardziej konkurencyjny na dynamicznym rynku rozwiązań obsługi klienta w trybie omnichannel” - skomentował Dragan Gajić, dyrektor naczelny Algotech Serbia.

Brand Embassy

Brand Embassy to platforma obsługi klienta w chmurze, która zapewnia zintegrowane usługi mediów społecznościowych, wiadomości, czatu na żywo i czatów wykorzystujących sztuczną inteligencję. Brand Embassy osiąga poziom 95% pod względem satysfakcji klienta, a od roku 2015 firma jest najwyżej oceniana przez klientów na TrustRadius. Klienci Brand Embassy osiągają:

- 61% poziomu konwersji sprzedaży,

- o 70% krótszy czas rozwiązywania problemów,

- o 300% większą działalność bez dodatkowych pracowników.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronie www.brandembassy.com.

Algotech

Algotech to wielonarodowa korporacja europejska specjalizująca się w projektowaniu i implementacji zintegrowanych systemów komunikacji na bazie najbardziej zaawansowanych rozwiązań i technologii. W ciągu ostatnich 25 lat firma Algotech stała się jednym z wiodących, regionalnych integratorów systemów. Współpraca z najbardziej znanymi na świecie firmami, w tym między innymi z AvayaCisco i Microsoft, jest kluczowym czynnikiem powodzenia firmy. Algotech zajmuje wiodącą rolę dzięki niedoścignionej niezawodności i jakości wdrażanych rozwiązań i usług zapewnianych przez duży zespół ekspertów oraz dzięki możliwości poprawnego przewidzenia trendów rynkowych.

Źródło: Brand Embassy Ltd.

KONTAKT:

Brand Embassy PR/media