BSC DRUKARNIA OPAKOWAŃ SA Zawiadomienie o transakcji zbycia akcji BSC DRUKARNIA OPAKOWAŃ S.A. pomiędzy Osobami Blisko Związanymi z Wiceprezesem Zarządu i zmianie podmiotu zależnego od akcjonariusza, posiadającego ponad 10 % głosów w Spółce

03.11.2015, 16:55aktualizacja: 03.11.2015, 16:55

Raport bieżący z plikiem 29/2015

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Zarząd BSC DRUKARNIA OPAKOWAŃ S.A. z siedzibą w Poznaniu ("Spółka" albo "Emitent") informuje, że w dniu 3 listopada 2015 r. otrzymał od Wiceprezesa Zarządu Spółki - pana Arkadiusza Czysz - zawiadomienie w trybie art. 69 ust. 1 pkt 1, ust. 4 pkt 5 i art. 87 ust. 5 ustawy o ofercie ("Ustawa o ofercie") oraz art. 160 ust. 1 pkt 1 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi ("Ustawa"), informujące o transakcji zbycia akcji Emitenta pomiędzy Osobami Blisko Związanymi z Wiceprezesem Zarządu oraz o zmianie podmiotu zależnego od akcjonariusza, posiadającego ponad 10 % głosów w Spółce.

Zgodnie z treścią zawiadomienia:

(1) pomiędzy spółkami, które stanowią osoby blisko związane z ww. Wiceprezesem Zarządu, w rozumieniu art. 160 ust. 2 pkt 4 Ustawy, doszło do transakcji sprzedaży 1.134.586 akcji Emitenta - na podstawie umowy sprzedaży akcji z dnia 30 października 2015 r., zawartej w Poznaniu poza rynkiem regulowanym;

(2) zbycie akcji nastąpiło za łączną cenę sprzedaży wynoszącą 35.750.000,00 zł;

(3) spółka występująca w powyższej transakcji w charakterze zbywcy jest osobą blisko związaną z ww. Wiceprezesem Zarządu, w rozumieniu art. 160 ust. 2 pkt 4 Ustawy, w szczególności z tego powodu, że Wiceprezes Zarządu Emitenta pełni funkcję jedynego członka zarządu (prezesa zarządu) jedynego Komplementariusza tej spółki (zbywcy), a nadto jest w tej spółce większościowym akcjonariuszem (m.in. czerpiąc zyski z jej działalności);

(4) spółka występująca w powyższej transakcji w charakterze nabywcy jest osobą blisko związaną z ww. Wiceprezesem Zarządu, w rozumieniu art. 160 ust. 2 pkt 4 Ustawy, w szczególności z tego powodu, że Wiceprezes Zarządu Emitenta pełni jednocześnie funkcję prezesa zarządu tej spółki (nabywcy), a nadto jest w tej spółce większościowym akcjonariuszem (m.in. czerpiąc zyski z jej działalności);

(5) w związku z powyższą transakcją nastąpiła zmiana podmiotu zależnego od Wiceprezesa Zarządu, posiadającego akcje Spółki, o którym mowa w art. 69 ust. 4 pkt 5 Ustawy o Ofercie - którym jest aktualnie Green Place spółka akcyjna z siedzibą w Poznaniu, posiadająca bezpośrednio 1.134.586 akcji Emitenta, stanowiących ca. 11,57 % udziału w kapitale zakładowym Emitenta i dających prawo do 1.134.586 głosów, stanowiących 11,57 % w ogólnej liczbie głosów.

Pełna treść wyżej wymienionego zawiadomienia stanowi załącznik do niniejszego raportu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz