BUDVAR CENTRUM SA zbycie udziałów w spółce zależnej BUDVAR Centrum Sp. z o.o.

01.05.2014, 02:20aktualizacja: 01.05.2014, 02:20

Raport bieżący 43/2014

Zarząd BUDVAR Centrum SA podaje do publicznej wiadomości, iż w dniu 30 kwietnia 2014 roku zawarta została z UMT Sp. z o.o. z siedzibą w Zduńskiej Woli umowa sprzedaży udziałów w spółce zależnej BUDVAR Centrum Sp. z o.o.

UMT Sp. z o.o. nabyła 320.100 udziałów Spółki BUDVAR Centrum Sp. z o.o. w Zduńskiej Woli o łącznej wartości 16.005.000;- zł, stanowiących 100% udziału w kapitale zakładowym tej spółki, za łączną cenę 16.003.000,- zł. W ramach realizacji zapłaty ceny na rzecz Emitenta za udziały BUDVAR Centrum Sp. z o.o. została przekazana należność od DAMF Invest S.A., która jest zabezpieczona wekslem własnym in blanco z wystawienia DAMF Invest S.A. Przekaz nastąpił w ramach umowy wielostronnej której uczestnikiem był Emitent.

Strony postanowiły, że ostateczna wysokość ceny uzależniona będzie od poziomu roszczeń skierowanych do Emitenta a nie zaspokojonych przez UMT Sp. z o.o. lub BUDVAR Centrum Sp. z o.o. jako nabywcę przedsiębiorstwa Emitenta o którym to nabyciu Emitent informował raportem bieżącym nr 27/2014 z dnia 01.04.2014r.

Emitent informuje, że pomiędzy Emitentem a osobami zarządzającymi spółką UMT Sp. z o.o. w momencie zawarcia umowy o której mowa powyżej nie zachodziły powiązania osobowe. Emitent wyjaśnia, że Prezesem Spółki UMT Sp. z o.o. jest były Prezes Emitenta Pan Marek Trzciński.

Pomiędzy Emitentem a spółką DAMF Invest S.A. zachodzą powiązania, Członkowie Rady Nadzorczej Emitenta Pan Damian Patrowicz oraz Pan Jacek Koralewski pełnią funkcje w Radzie Nadzorczej DAMF Invest S.A. oraz Pani Małgorzata Patrowicz pełni funkcję Prezesa Zarządu DAMF Invest S.A.

Kryterium uznania umowy za znaczącą stanowi wartość umowy przekraczająca kwotę 10 % kapitałów własnych Spółki.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/