CCC SA (43/2016) Warunkowa rejestracja akcji serii E CCC S.A. w KDPW

17.08.2016, 20:06aktualizacja: 17.08.2016, 20:06

Raport bieżący 43/2016

Zarząd CCC S.A. z siedzibą w Polkowicach ("Spółka") informuje, iż w dniu 17 sierpnia 2016 roku pozyskał informację o podjęciu w dniu 16 sierpnia 2016 roku Uchwały nr 549/16 Zarządu Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. ("KDPW"), z której wynika, że Zarząd KDPW postanawia przyjąć do Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych 727.900 (siedemset dwadzieścia siedem tysięcy dziewięćset) akcji zwykłych na okaziciela serii E Spółki CCC S.A. o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, emitowanych w ramach warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego na podstawie Uchwały nr 6/NWZA/2012 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Spółki z dnia 19 grudnia 2012 roku w sprawie warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego Spółki oraz emisji warrantów subskrypcyjnych z wyłączeniem w całości prawa poboru akcjonariuszy w odniesieniu do akcji emitowanych w ramach kapitału warunkowego i warrantów subskrypcyjnych oraz zmiany statutu Spółki, zmienionej Uchwałą nr 19/ZWZA/2015 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy CCC S.A. z dnia 24 czerwca 2015, oraz oznaczyć je kodem PLCCC0000016. Rejestracja nastąpi pod warunkiem podjęcia przez spółkę prowadzącą rynek regulowany decyzji o wprowadzeniu tych akcji do obrotu na tym samym rynku regulowanym, na który wprowadzone zostały inne akcje Spółki oznaczone kodem PLCCC0000016, z zastrzeżeniem, że zarejestrowanie 727.900 akcji serii E w depozycie papierów wartościowych nastąpi w terminie trzech dni od otrzymania przez Krajowy Depozyt dokumentów potwierdzających podjęcie przez spółkę prowadzącą rynek regulowany decyzji o wprowadzeniu tych akcji do obrotu, nie wcześniej jednak niż we wskazanym w tej decyzji dniu wprowadzenia tych akcji do obrotu na tym rynku regulowanym.

Uchwała nr 549/16 Zarządu KDPW weszła w życie z dniem podjęcia.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz