CCC SA - podjęcie uchwały przez zarząd CCC S.A. w sprawie zatwierdzenia warunków emisji obligacji serii 1/2014

10.06.2014, 21:47aktualizacja: 10.06.2014, 21:47

Raport bieżący 21/2014

CCC S.A. ("Spółka") informuje o podjęciu przez Zarząd CCC S.A. uchwały w dniu 09 czerwca 2014 roku w sprawie emisji Obligacji serii 1/2014 oraz zatwierdzenia warunków emisji obligacji. Uchwała została podjęta w ramach ustanowionego Programu emisji obligacji do kwoty nie więcej niż 500.000.000 PLN, o którym Spółka informowała w raporcie RB nr 15/2014 z dnia 14 maja 2014 roku.

W podjętej uchwale postanowiono, że Spółka dokona emisji 210.000 sztuk Obligacji zwykłych, kuponowych o łącznej wartości nominalnej 210.000.000 PLN. Emitowane Obligacje nie będą miały formy dokumentu i będą zdematerializowane. Obligacje zostaną zabezpieczone od dnia emisji poręczeniem udzielonym przez spółki zależne od Emitenta, tj. przez Spółkę CCC.eu Sp. z o.o. z siedzibą w Polkowicach i przez Spółkę Kirra Investment Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, której firma zostanie zmieniona na CCC Shoes & Bags Sp. z o.o., i której siedziba zostanie przeniesiona do Polkowic, na mocy oświadczenia o udzieleniu poręczenia. Obligacje będą oprocentowane według zmiennej stopy procentowej, oparte o stawkę WIBOR 6M, powiększone o stałą marżę. Obligacje zostaną wprowadzone do obrotu na ASO BondSpot w terminie 90 dni roboczych od dnia emisji,

z zastrzeżeniem uprzedniej rejestracji Obligacji w KDPW S.A. Wykup obligacji według wartości nominalnej Obligacji nastąpi w dniu 10 czerwca 2019 roku.

O przeprowadzonej emisji Spółka poinformuje odrębnym raportem.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi pif/