CCC SA Uchwała Zarządu CCC S.A. w sprawie podziału zysku za rok obrotowy 2014 oraz wypłaty dywidendy

05.05.2015, 20:22aktualizacja: 05.05.2015, 20:22

Raport bieżący 19/2015

Działając zgodnie z § 38 ust. 1 pkt. 11 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych [...] (Dz. U. Nr 33 poz. 259), Zarząd CCC S.A. informuje, że w dniu 5 maja 2015 roku podjął uchwałę w sprawie przedłożenia Walnemu Zgromadzeniu Akcjonariuszy rekomendacji wypłaty dywidendy z zysku netto za rok 2014 w wysokości 115.200.000,00 złotych (słownie: sto piętnaście milionów dwieście tysięcy złotych) na wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy. Wnioskowana dywidenda na 1 akcje wynosi 3,00 PLN. Pozostałą część zysku w wysokości 624.852,87 złotych (słownie: sześćset dwadzieścia cztery tysiące osiemset pięćdziesiąt dwa złote, 87/100) Zarząd rekomenduje przekazać na zwiększenie kapitału zapasowego Spółki.

Rekomendowana kwota dywidendy stanowi około 53 % zysku skonsolidowanego Grupy Kapitałowej CCC wypracowanego w roku obrotowym kończącym się 31 grudnia 2014, po jego oczyszczeniu o zdarzenia jednorazowe, w tym o aktywa z tytułu podatku dochodowego.

Zarząd Spółki zarekomendował ustalenie dnia dywidendy (dzień D) na dzień 23 września 2015 roku oraz termin jej wypłaty (dzień W) na dzień 8 października 2015 roku.

Zarząd wystąpi do Rady Nadzorczej o ocenę powyższej propozycji oraz przedłoży ją wraz z rekomendacją Walnemu Zgromadzeniu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz