CCC SA Uchwała Zarządu CCC S.A. w sprawie podziału zysku za rok obrotowy 2015 oraz wypłaty dywidendy

04.05.2016, 20:17aktualizacja: 04.05.2016, 20:17

Raport bieżący 15/2016

Działając zgodnie z § 38 ust. 1 pkt. 11 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych [...] (Dz.U.2014.133), Zarząd CCC S.A. informuje, że w dniu 4 maja 2016 roku podjął uchwałę w sprawie przedłożenia Walnemu Zgromadzeniu Akcjonariuszy rekomendacji wypłaty dywidendy z zysku netto za rok 2015 w wysokości 85.655.852,05 złotych (osiemdziesiąt pięć milionów sześćset pięćdziesiąt pięć tysięcy osiemset pięćdziesiąt dwa złote, 05/100) na wypłatę dywidendy dla akcjonariuszy. Wnioskowana dywidenda na 1 akcje wynosi 2,23 PLN. Pozostałą część zysku w wysokości 202.742.559,29 złotych (dwieście dwa miliony siedemset czterdzieści dwa tysiące pięćset pięćdziesiąt dziewięć złotych, 29/100) Zarząd rekomenduje przekazać na zwiększenie kapitału zapasowego Spółki.

Zarząd Spółki zarekomendował ustalenie dnia dywidendy (dzień D) na dzień 31 sierpnia 2016 roku oraz termin jej wypłaty (dzień W) na dzień 13 września 2016 roku.

Zarząd wystąpi do Rady Nadzorczej o ocenę powyższej propozycji oraz przedłoży ją wraz z rekomendacją Walnemu Zgromadzeniu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz