CENTRUM MEDYCZNE ENEL-MED SA Zawarcie umowy najmu powierzchni na potrzeby przychodni w Warszawie

29.09.2015, 16:20aktualizacja: 29.09.2015, 16:20

Raport bieżący 21/2015

Zarząd Centrum Medyczne ENEL-MED Spółki Akcyjnej (dalej: Spółka) informuje o zawarciu w dniu 29 września 2015 r. pomiędzy IREEF - Crown Square Warsaw PropCo spółką z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie a ENEL INVEST spółką z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (spółką zależną od Spółki) jako najemcą oraz Spółką jako podnajemcą umowy najmu pomieszczeń na potrzeby przychodni, która będzie prowadzona przez Spółkę.

Przychodnia będzie zlokalizowana w Warszawie przy ul. Przyokopowej 31.

Okres najmu wynosi 10 lat i rozpoczyna się w dniu następującym po upływie 6 tygodni od daty wydania, przy czym wydanie przedmiotu najmu nastąpi nie później niż w dniu 28 lipca 2016 r., po wykonaniu przez wynajmującego w pomieszczeniach prac wykończeniowych oraz jeżeli będzie to wymagane - po uzyskaniu ostatecznego pozwolenia na użytkowanie lub po upływie ustawowego terminu liczonego od zgłoszenia zakończenia robót, dotyczących prac wykończeniowych wynajmującego.

Łączna wartość opłat czynszowych (określonych w umowie w EUR) oraz opłat eksploatacyjnych (ustalonych w PLN) w okresie 10 lat obowiązywania umowy obowiązywania umowy wyniesie około 10.565.374,71 zł (dziesięć milionów pięćset sześćdziesiąt pięć tysięcy trzysta siedemdziesiąt cztery złote siedemdziesiąt jeden groszy) netto. Czynsz płatny będzie w PLN, a kwota będzie stanowić równowartość w PLN kwot wyrażonych w EUR, przeliczonych w oparciu o średni kurs Narodowego Banku Polskiego w dniu roboczym poprzedzającym wystawienie faktury. Opłaty czynszowe będą podlegały waloryzacji, zaś pierwsza waloryzacja nastąpi z dniem przypadającym w pierwszą rocznicę wydania przedmiotu najmu, zaś kolejne waloryzacje w każdą rocznicę tej daty.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz