Certent i LucaNet podejmują współpracę w celu ujednolicenia procesu zamknięć finansowych i produkcji raportów

10.01.2020, 09:46aktualizacja: 10.01.2020, 09:46

Połączona oferta firm zapewnia kompleksową konsolidację finansową i usługi raportowania w Wielkiej Brytanii, Francji i Ameryce Północnej.

ROSEVILLE, Kalifornia, 9 stycznia 2020 r. /PRNewswire/ -- Firma Certent, Inc., wiodący dostawca rozwiązań Software-as-a-Service w zarządzaniu ujawnianiem informacji finansowych i świadczeń kapitałowych, ogłosiła dziś nawiązanie współpracy z LucaNet, wiodącym dostawcą rozwiązań zarządzania wynikami finansowymi (FPM) z siedzibą w Berlinie.

Oprogramowanie FPM firmy LucaNet obejmuje każdy z procesów w dziale finansów jednym systemem i jedną bazą danych. Program obejmuje cały proces przygotowywania skonsolidowanych oświadczeń finansowych, planowania finansowego i przygotowywania sprawozdań. Użytkownicy mają dostęp do kompleksowych informacji na temat danych w minionych okresach, wyników w czasie rzeczywistym, a także prognozowanych danych finansowych, co zapewnia transparencję w wewnętrznej i zewnętrznej księgowości.

Platforma zarządzania ujawnianiem informacji firmy Certent pozwala na ocenę danych na temat konsolidacji finansowej i FP&A w LucaNet i dynamicznie łączy je z produktami Microsoft. Tym samym platforma zapewnia integrację danych w czasie rzeczywistym na potrzeby zarządzania i sprawozdań dla rad w Microsoft PowerPoint® oraz produkcję raportów w Microsoft Word® zgodnie z wymaganiami zgodności amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (SEC), Europejskiego Urzędu Nadzoru Giełd i Papierów Wartościowych (ESMA) i innych międzynarodowych organów regulacyjnych. Dynamiczne łącza do wszystkich źródeł danych umieszczone bezpośrednio w raportach sprawiają, że klienci mają dostęp do aktualizacji w czasie rzeczywistym i jednego źródła prawdziwych informacji.

„Współpraca LucaNet z Certent da klientom dostęp do zestawu oprogramowania, które może z powodzeniem stawić czoła całemu maratonowi sprawozdawczemu, od gromadzenia, przygotowania i prezentacji po złożenie danych w urzędach” – skomentował David J. Nissen, partner zarządzający w PKF Mueller, jednym z największych partnerów implementacji LucaNet w USA.

„Połączenie ofert Certent i LucaNet zmieni sposoby, w jakie zespoły finansów na całym świecie gromadzą dane, przygotowują skonsolidowane oświadczenia finansowe i przygotowują wewnętrzne i zewnętrzne raporty – skomentował Jorge Martin, główny dyrektor wykonawczy Jorge Martin. – Tak naturalna współpraca pozwoli obu firmom na zapewnienie dodatkowej wartości na rzecz istniejących klientów i przedstawienie kompleksowej oferty zagnieżdżonej w znanych aplikacjach Microsoft na potrzeby firm na całym świecie” – dodał dyrektor.

Integracja procesów konsolidacji i raportowania pozwoli firmom na realizację cyklów zamknięć finansowych, konsolidacji i raportowania. Ponadto firmy mogą łączyć kluczowe dane planowania i prognozowania na potrzeby lepszego zarządzania i wewnętrznego raportowania, tym samym zwiększając wydajność i zmniejszając ryzyko zespołów finansów.

„Gromadzenie i konsolidacja dokładnych danych leży u podstaw dokładnego przygotowywania sprawozdań na czas – wyjaśnił Dominik Duchon, wykonawczy członek rady i główny dyrektor sprzedaży w LucaNet. – Połączenie rozwiązania konsolidacji LucaNet z globalnym doświadczeniem i wielojęzycznym raportowaniem Certent zasili ekspansję międzynarodową LucaNet i zapewni jeszcze większą wartość na rzecz naszych klientów” – dodał dyrektor.

O Certent

Założona w 2002 r. firma Certent, Inc. pomaga klientom w rozbudowie działalności przez zapewnianie inteligentnych, intuicyjnych rozwiązań nowoczesnych finansów. Nasze zaawansowane rozwiązania zarządzania ujawnianiem informacji, raportowania narracyjnego i zarządzania świadczeniami kapitałowymi wspierają firmy i dyrektorów finansów w zwiększaniu dokładności, oszczędności czasu i osiąganiu jeszcze więcej. Rozwiązania w sieci na bazie kompleksowych usług wsparcia, dogłębnej wiedzy i globalnego zasięgu. Łatwa integracja z istniejącymi systemami i źródłami danych. Firma Certent pomaga zmienić podejście do zarządzania, ryzyka i zgodności. Firma prowadzi działalność w siedmiu krajach i pracuje z około 2400 publicznych, prywatnych i pre-IPO przedsiębiorstw z całego świata.

O LucaNet

Nazwa LucaNet jest synonimem inteligentnych rozwiązań oprogramowania i doświadczenia w skonsolidowanych sprawozdaniach finansowych i kontrolingu już od 1999 r. Naszym celem jest uproszczenie codziennych procesów dzięki oprogramowaniu zarządzania wynikami finansowymi. Niezależnie od rozmiaru firmy i branży zapewniamy dostosowane rozwiązania. Ponad 2600 klientów w ponad 50 krajach już korzysta z naszego przyjaznego użytkownikom oprogramowania i profesjonalnych usług doradczych. Odkryj LucaNet i przekonaj się osobiście: konsolidacja, planowanie i raportowanie mogą być tak proste.

Źródło: Certent, Inc.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/180416/certent_logo.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1063794/lucanet_Logo.jpg

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/1063795/Certents_Disclosure_Management_platform.jpg