C.H. Robinson mianuje nowego dyrektora ds. transportu na teren Europy

05.09.2016, 11:38aktualizacja: 05.09.2016, 11:38

Nikolay Pargov, doświadczony lider działający w branży dołączy do oddziału europejskiego firmy.

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE) - Firma C.H. Robinson Europe B.V. ogłosiła w dniu dzisiejszym, że Nikolay Pargov został nowym dyrektorem ds. transportu na teren Europy. Pargov posiada 13-letnie doświadczenie na podobnym stanowisku, które obejmuje kierowanie zespołami funkcyjnymi w regionie. Zostanie on również członkiem europejskiego zespołu kierowniczego, którego celem jest zwiększanie zasięgu działalności firmy na tym obszarze.

Ta wersja informacji zawiera multimedia. Pełna wersja komunikatu znajduje się na stronie: http://www.businesswire.com/news/home/20160825005948/en/

"Wiedza i doświadczenie o charakterze specjalistycznym, jakie Nikolay Pargov wnosi do firmy, świadczą o jego wysokich kwalifikacjach, odpowiednich do kierowania zespołami funkcyjnymi C.H. Robinson na terenie Europy - powiedział Eijsink. - Cieszymy się, że do naszego europejskiego zespołu kierowniczego dołącza kolejny ekspert w branży" - dodał.

Od 1993 r. C.H. Robinson świadczy wysokiej jakości usługi na rzecz klientów europejskich, gwarantując im elastyczność i niezawodność. Jest to element, który niewątpliwie stanowi przewagę konkurencyjną firmy. Odznaczający się silną motywacją, ukierunkowani na potrzeby klienta oraz władający wieloma językami pracownicy firmy wykorzystują swoją wiedzę i doświadczenie regionalne przy realizacji zadań transportowych, budując silne relacje z klientami, a także dostosowując usługi do ich indywidualnych potrzeb.

"Odpowiedni personel i technologia to klucz do sukcesu w branży spedycyjnej i transportowej. W najbliższej przyszłości ich znaczenie dodatkowo wzrośnie ze względu na coraz większą złożoność łańcuchów dostaw - powiedział Pargov. - C.H. Robinson dysponuje inteligentnym zespołem, innowacyjnymi procesami i solidnym globalnym ekosystemem technologicznym, a rozwój w tych obszarach stanowi jeden z najważniejszych priorytetów strategicznych firmy. Pozycja firmy umożliwia jej realizację celów ukierunkowanych na rozszerzanie europejskiego zasięgu. Z przyjemnością dołączam do zespołu C.H. Robinson, oczekując na nowe, ekscytujące wyzwania".

Pargov przechodzi do C.H. Robinson z DHL Global Forwarding, gdzie dotychczas piastował funkcję dyrektora globalnego ds. transportu naziemnego. W ciągu swojej wieloletniej kariery zawodowej zajmował różne stanowiska kierownicze w oddziałach DHL w Bułgarii, RPA i Niemczech. Przełożonym Pargova będzie Jeroen Eijsink, prezes C.H. Robinson na teren Europy, a jego miejscem pracy będzie europejska siedziba firmy w Amsterdamie.

C.H. Robinson

Celem spółki C.H. Robinson jest zwiększenie dynamiki światowego handlu, która wpłynie na rozwój globalnej gospodarki. Dzięki wiedzy naszych pracowników, sprawdzonym procesom i globalnej infrastrukturze technologicznej oferujemy naszym klientom rozwiązania, które znacząco ułatwiają im pracę. Jako jeden z największych na świecie dostawców usług logistycznych 3PL, zapewniamy szeroką ofertę usług logistycznych, zaopatrzenie w świeże produkty i usługi zarządzane za pośrednictwem naszej globalnej sieci. Firma C.H. Robinson jest jednym z czołowych spedytorów frachtu w Europie, mającym sieć przedstawicielstw na całym kontynencie. Nasi pracownicy w regionie europejskim posługują się wieloma językami oraz posiadają wysokie kwalifikacje, dzięki czemu mogą świadczyć naszym klientom najwyższej jakości usługi. Spółka oraz fundacja C.H. Robinson i jej pracownicy co roku przeznaczają miliony dolarów na potrzeby różnych organizacji na całym świecie. Spółka ma siedzibę w Eden Prairie (stan Minnesota, USA) i jest notowana na giełdzie NASDAQ. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej: http://www.chrobinson.com lub w krótkim filmie poświęconym naszej firmie.

Źródło: C.H. Robinson

KONTAKT: