CHEMOSERVIS-DWORY SA (65/2016) Ustanowienie hipoteki umownej na nieruchomościach Emitenta - zabezpieczenie zobowiązania Spółki Zależnej

23.09.2016, 16:44aktualizacja: 23.09.2016, 16:44

Raport bieżący 65/2016

Zarząd Spółki CHEMOSERVIS-DWORY S.A. (Emitent), uzupełniając raport bieżący Nr 63/2016 z dnia 19 września br. informuje, iż w dniu 23 września 2016 roku otrzymał postanowienie z Sądu Rejonowego w Oświęcimiu V Wydział Ksiąg Wieczystych o ustanowieniu w dniu 20 września 2016 roku hipoteki umownej łącznej do wysokości 4.590.000,00 zł (słownie: cztery miliony pięćset dziewięćdziesiąt tysięcy złotych 00/100) na wieczystym prawie użytkowania gruntów wraz z prawem własności budynku stanowiącego odrębną nieruchomość, stanowiących własność Emitenta, opisane w raporcie bieżącym Nr 63/2016, położone w Oświęcimiu objęte księgą wieczystą o numerze: KR1E/00059759/7 prowadzoną przez Sąd Rejonowy w Oświęcimiu, na rzecz Banku Millennium S.A. z siedzibą w Warszawie.

Wskazana powyżej hipoteka stanowi zabezpieczenie kredytu w rachunku bieżącym przyznanym Spółce Zależnej Zakład Energetyczny ZEN Sp. z o.o. w ramach umowy o linię wielowalutową do wysokości 2.725.776,11 zł zawartą pomiędzy ZE ZEN Sp. z o.o. a Bankiem Millennium S.A. z siedzibą w Warszawie.

Reasumując, na rzecz Banku Millennium S.A. w księdze wieczystej Nr KR1E/00059759/7 ustanowione zostały hipoteki na łączną wartość 12.240.000,00 zł stanowiące zabezpieczenie zobowiązania z tytułu zaciągniętych przez Emitenta i Spółkę Zależną od Emitenta ZE ZEN Sp. z o.o. kredytów w łącznej wysokości 7.208.581,42 zł.

Między Emitentem a Bankiem Millennium S.A., jak również osobami nim zarządzającymi, jak również pomiędzy ZE ZEN Sp. z o.o. a Bankiem Millennium S.A., jak również osobami nim zarządzającymi nie istnieją żadne powiązania.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz