CHEMOSERVIS-DWORY SA Korekta RB 39/2015 - Uchwały podjęte na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu w dniu 3 listopada 2015 roku.

09.11.2015, 11:36aktualizacja: 09.11.2015, 11:36

Raport bieżący z plikiem 39/2015

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Chemoservis-Dwory S.A. informuje, iż w konsekwencji wprowadzenia zmian do treści uchwał Walnego Zgromadzenia Chemoservis-Dwory S.A. zwołanego na dzień 3 listopada 2015 r., została dokonana korekta treści RB nr 39/2015 z dnia 4 listopada 2015 roku. I tak:

1. W Uchwale nr 1/2015 w § 1. było "Działając na podstawie art. 409 § 1 Kodeksu spółek handlowych i § 34 Statutu Spółki, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna postanawia dokonać wyboru Przewodniczącego Walnego Zgromadzenia Spółki w osobie Pana Andrzeja Leganowicza." a powinno być "Działając na podstawie art. 409 § 1 Kodeksu spółek handlowych i § 34 Statutu Spółki, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna postanawia wybrać Przewodniczącego Walnego Zgromadzenia Spółki w osobie Pana Andrzeja Leganowicza."

2. W Uchwale nr 2/2015 w § 1. było "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia powołać Komisję Mandatowo-Skrutacyjną w osobie Marcina Rudzkiego." a powinno być "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia wybrać Marcina Rudzkiego do składu Komisji Mandatowo-Skrutacyjnej".

3. W Uchwale nr 3/2015 w § 1. było "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia powołać Komisję Mandatowo-Skrutacyjną w osobie Marcina Rudzkiego." a powinno być "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia wybrać Michała Dębskiego do składu Komisji Mandatowo-Skrutacyjnej". Dodano do treści uchwały zapis następujący" W tym miejscu, jeszcze przed ogłoszeniem wyników jedna z osób wspomagających Walne Zgromadzenie Oświadczyła, że jest jeden głos za dużo w łącznej liczbie uprawnionych. Tomasz Mazur oświadczył, że chyba nie odjął głosów, z których głosy oddali pozostali pełnomocnicy reprezentowanego przez nich akcjonariusza, po czym Przewodniczący Walnego Zgromadzenia zarządził ponowne głosowanie, rozdając każdemu z obecnych akcjonariuszy nowe karty do głosowania."

4. W Uchwale nr 4/2015 w § 1. było "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia powołać Komisję Mandatowo-Skrutacyjną w osobie Marcina Rudzkiego." a powinno być "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia wybrać Łukasza Wojtkowiaka do składu Komisji Mandatowo-Skrutacyjnej".

5. W Uchwale nr 5/2015 w § 1. było "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia powołać Komisję Mandatowo-Skrutacyjną w osobie Marcina Rudzkiego." a powinno być "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia wybrać Andrzeja Gastołek do składu Komisji Mandatowo-Skrutacyjnej".

6. W Uchwale nr 6/2015 w § 1. było "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia powołać Komisję Mandatowo-Skrutacyjną w osobie Marcina Rudzkiego." a powinno być "Działając na podstawie § 22 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia wybrać Pawła Mordzińskiego do składu Komisji Mandatowo-Skrutacyjnej".

7. W Uchwale nr 10/2015 w § 1. było "Działając na podstawie art. 409 § 2 Kodeksu Spółek Handlowych i § 24 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia usunąć z porządku obrad sprawy z pkt 6b) w przedmiocie powzięcia uchwał w sprawie powołania w skład Rady Nadzorczej Chemoservis - Dwory S.A. oraz w sprawie z pkt 6c) w przedmiocie ustalenia liczby członków Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A. oraz wyboru Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A. w drodze głosowania oddzielnymi grupami i zaniechać rozpatrywania tych spraw." a powinno być "Działając na podstawie art. 409 § 2 Kodeksu Spółek Handlowych i § 24 Regulaminu Obrad Walnego Zgromadzenia Spółki pod firmą Chemoservis-Dwory Spółka Akcyjna, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie postanawia usunąć z porządku obrad sprawy: z pkt ,,6b) powzięcie uchwał w sprawie powołania w skład Rady Nadzorczej Chemoservis - Dwory S.A. oraz z pkt ,,6c) podjęcie uchwały w sprawie ustalenia liczby członków Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A. oraz wybór Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A. w drodze głosowania oddzielnymi grupami" i zaniechać rozpatrywania tych spraw."

8. W Uchwale nr 11/2015 w § 1. było "Działając na podstawie § 34 Statutu Spółki, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie uchwala, co następuje:

Nadzwyczajne Walne Zgromadzeni przyjmuje następujący porządek obrad:

1. Otwarcie obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

2. Wybór Przewodniczącego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

3. Sporządzenie listy obecności.

4. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia

i jego zdolności do podejmowania uchwał.

5. Przyjęcie porządku obrad.

6. Powzięcie uchwał w sprawie:

a. przyjęcia rezygnacji Członka Rady Nadzorczej Chemoservis - Dwory S.A.;

b. powołania i odwołania Członków Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A;

7. Zamknięcie obrad Walnego Zgromadzenia."

a powinno być "Działając na podstawie § 34 Statutu Spółki, Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie uchwala, co następuje:

Nadzwyczajne Walne Zgromadzeni przyjmuje następujący porządek obrad:

1. Otwarcie obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

2. Wybór Przewodniczącego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia.

3. Sporządzenie listy obecności.

4. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia

i jego zdolności do podejmowania uchwał.

5. Przyjęcie porządku obrad.

6. Powzięcie uchwał w sprawie:

a. Przyjęcia rezygnacji Członka Rady Nadzorczej Chemoservis - Dwory S.A.;

b. Podjęcie uchwał w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A;

7. Zamknięcie obrad Walnego Zgromadzenia.

9. W Uchwale nr 12/2015 było "Przewodniczący Walnego Zgromadzenia stwierdził, że oddano ważne głosy z 16.304.673 akcji, co stanowi 65,20 % akcji w kapitale zakładowym, łączna liczba ważnych głosów wynosi 16.304.673, wobec czego Przewodniczący Walnego Zgromadzenia stwierdził, że Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie przyjęło w głosowaniu tajnym 16.294.673 głosami "za", przy 10.000.000 głosach "przeciw" i przy 0 głosach "wstrzymujących się" Uchwałę nr 12/2015." a powinno być "Przewodniczący Walnego Zgromadzenia stwierdził, że oddano ważne głosy z 16.304.673 akcji, co stanowi 65,20 % akcji w kapitale zakładowym, łączna liczba ważnych głosów wynosi 16.304.673, wobec czego Przewodniczący Walnego Zgromadzenia stwierdził, że Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie przyjęło w głosowaniu tajnym 16.294.673 głosami "za", przy 10.000 głosach "przeciw" i przy 0 głosach "wstrzymujących się" Uchwałę nr 12/2015."

10. W tytule Uchwały odpowiednio nr 13/2015 było "w sprawie: odwołania Członka Rady Nadzorczej - Andrzeja Gastołek spółki Chemoservis-Dwory S.A", nr 14/2015 było

"w sprawie: odwołania Członka Rady Nadzorczej - Edwarda Sosnowskiego spółki Chemoservis-Dwory S.A", nr 15/2015 było "w sprawie: odwołania Członka Rady Nadzorczej - Marka Wróblewskiego spółki Chemoservis-Dwory S.A", nr 16/2015 było "w sprawie: odwołania Członka Rady Nadzorczej - Andrzeja Rusek spółki Chemoservis-Dwory S.A"

a powinno być "w sprawie: zmian w składzie Rady Nadzorczej Chemoservis-Dwory S.A."

11. W tytule Uchwały odpowiednio nr 17/2015 było "w sprawie: powołania Andrzeja Janiaka do Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A", nr 18/2015 było "w sprawie: powołania Jarosława Lisiewicza do Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A", nr 19/2015 było "w sprawie: powołania Tomasza Mazur do Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A", nr 20/2015 było "w sprawie: powołania Dariusza Zych do Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A" , nr 21/2015 było "w sprawie: powołania Tomasza Pańczyk do Rady Nadzorczej spółki Chemoservis-Dwory S.A", a powinno być "w sprawie: zmian

w składzie Rady Nadzorczej Chemoservis-Dwory S.A."

Załącznik: Uchwały NWZ Chemoservis-Dwory S.A. z dnia 3 listopada 2015r.

Podstawa prawna: § 6 ust. 2 w nawiązaniu do § 38 ust.1 pkt 7 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009r. Nr 33, poz. 259 z późn. zm.).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz