CHEP Poland przyznaje C.H. Robinson nagrodę za wieloletnią współpracę

24.06.2015, 11:04aktualizacja: 24.06.2015, 11:04

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE) - Z okazji 15. rocznicy działalności firmy CHEP w Polsce spółka C.H. Robinson otrzymała nagrodę w kategorii "Długofalowa współpraca biznesowa - najdłuższa współpraca w zakresie transportu". Wyróżnienie to zostało wręczone 18 czerwca 2015 r. podczas zorganizowanej przez CHEP jubileuszowej gali w Warszawie.

Do niniejszej informacji dołączono materiały multimedialne, które są dostępne na stronie: http://www.businesswire.com/news/home/20150623005935/en/

CHEP prowadzi ścisłą współpracę z partnerami biznesowymi, usprawniając łańcuchy dostaw ich klientów, jak również budując nowoczesną ofertę usług, która wychodzi naprzeciw potrzebom zleceniodawców.

"Nagrodą tą chcemy pokazać, że traktujemy C.H. Robinson jako wyjątkowego partnera biznesowego, z którym wspólnie zmieniliśmy oblicze procesów zarządzania łańcuchami dostaw na polskim rynku" - powiedziała Kinga di Salvo, dyrektor zarządzająca CHEP Poland and Baltics.

Dynamicznie rozwijające się w Polsce CHEP początkowo współpracowało ze spółką Apreo Logistics, która obsługiwała 100-200 wysyłek rocznie. W 2012 r. Apreo Logistics zostało przejęte przez C.H. Robinson. Od tego czasu współpraca pomiędzy spółkami nabrała jeszcze większego tempa i dzisiaj C.H. Robinson realizuje dla CHEP prawie 20 tys. wysyłek rocznie, w tym zarówno zlecenia wewnątrzkrajowe, jak i spedycję pomiędzy Polską a krajami bałtyckimi, a także Czechami, Słowacją i Węgrami. Na przestrzeni lat spółka wzbogaciła swą ofertę o usługi magazynowania, w ramach których C.H. Robinson odpowiada m.in. za naprawę palet CHEP pochodzących ze zwrotów.

"CHEP Polska to jeden z naszych najcenniejszych klientów zarówno w kraju, jak i na rynkach międzynarodowych. W ciągu przeszło 12 lat nasze firmy stale zacieśniały współpracę. Przyznana przez CHEP nagroda to wyróżnienie, które stanowi ukoronowanie naszych bliskich relacji biznesowych i motywuje nas do dalszego ich pogłębiania" - powiedział Arkadiusz Glinka, dyrektor ds. transportu na Europę Środkową w C.H. Robinson.

C.H. Robinson Europe

Firma C.H. Robinson Europe i podmioty z nią stowarzyszone są jednym z wiodących spedytorów frachtu w Europie, tworzących dynamiczną sieć przedstawicielstw na całym kontynencie. Od roku 1993 zapewniamy naszym klientom dostęp do elastycznych, wysokiej jakości niezawodnych usług wyróżniających nas na tle konkurencji. Nasz wysoce zmotywowany, wielojęzyczny i zorientowany na klienta zespół korzysta z wiedzy i doświadczenia zdobytych na lokalnych rynkach, stawiając czoła kolejnym wyzwaniom transportowym oraz budując silne, indywidualne więzi z klientami. C.H. Robinson Europe jest częścią firmy C.H. Robinson, której siedziba znajduje się w Eden Prairie (stan Minnesota, USA). Założona w 1905 roku C.H. Robinson jest jedną z największych firm logistycznych na świecie świadczącą globalne usługi związane z transportem towarów i rozwiązania z zakresu outsourcingu logistyki, jak również zapewniającą zaopatrzenie w świeże produkty oraz dostarczającą usługi informacyjne klientom z całego świata - od dużych międzynarodowych korporacji po małe lokalne przedsiębiorstwa z różnych branż. Działalność C.H. Robinson opiera się na sieci oddziałów w Ameryce Północnej, Ameryce Łacińskiej, Europie oraz Azji. Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.chrobinson.com.

Więcej informacji: http://www.chrobinson.com/pl/pl/About-Us/CHRobinson/#ixzz3dtg1OuJo

Źródłowa wersja niniejszej informacji znajduje się pod adresem: http://www.businesswire.com/news/home/20150623005935/en/

Źródło: C.H. Robinson Europe

KONTAKT: