CIS: Porządek obrad 10. posiedzenia Senatu RP XI kadencji 18 i 19 kwietnia (komunikat)

16.04.2024, 18:17aktualizacja: 16.04.2024, 18:18

- Centrum Informacyjne Senatu podaje porządek obrad 10. posiedzenia Senatu RP XI kadencji:

18 i 19 kwietnia 2024 r. (czwartek i piątek)

Początek posiedzenia w dniu 18 kwietnia 2024 r. o godz. 11.00.

- Ustawa o zapewnianiu spełniania wymagań dostępności niektórych produktów i usług przez podmioty gospodarcze.

druki sejmowe nr 241, do druku 241, 288

- Ustawa o zmianie ustawy o wsparciu kredytobiorców, którzy zaciągnęli kredyt mieszkaniowy i znajdują się w trudnej sytuacji finansowej oraz ustawy o finansowaniu społecznościowym dla przedsięwzięć gospodarczych i pomocy kredytobiorcom.

druki sejmowe nr 248, do druku 248, 286

- Ustawa o zmianie ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych.

druki sejmowe nr 277,

- Ustawa o zmianie ustawy o samorządzie gminnym oraz niektórych innych ustaw.

druki sejmowe nr 75, do druku 75, 287

- Ustawa o uchyleniu ustawy o zmianie ustawy o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami.

druki sejmowe nr 257, do druku 257, 285

- Ustawa o ratyfikacji Protokołu między Rzecząpospolitą Polską a Ukrainą o zmianie Umowy między Rzecząpospolitą Polską a Ukrainą o pomocy prawnej i stosunkach prawnych w sprawach cywilnych i karnych z dnia 24 maja 1993 r., podpisanego w Warszawie dnia 19 września 2023 r.

druki sejmowe nr 231, 251

- Drugie czytanie projektu ustawy o zmianie ustawy o świadczeniu pieniężnym z tytułu pełnienia funkcji sołtysa.

druk senacki nr 59

kom/ jls/ wus/