Cobre del Mayo, S.A. de C.V. ogłasza wstępne wyniki oferty wymiany i wystąpienia o zgodę obligatariuszy oraz przedłużenie terminu wypłaty wstępnego wynagrodzenia za obligacje nabyte w drodze przetargu

27.04.2021, 13:56aktualizacja: 27.04.2021, 14:00

MEXICO CITY, 26 kwietnia 2021 r. /PRNewswire/ -- Spółka Cobre del Mayo, S.A. de C.V. („Cobre del Mayo”) ogłosiła dzisiaj przyjęcie do wymiany całości uprzywilejowanych zabezpieczonych obligacji typu PIK toggle note (z odsetkami kapitalizowanymi) przeznaczonych do wykupu w roku 2021 na łączną kwotę główną 119533779 USD (ISIN: XS1354863612 u XS1354862564; wspólne kody: 135486361 i 135486256) („Dostępne obligacje”) lub około 95,45% łącznej kwoty głównej 125228986 USD pozostałej z „Dostępnych obligacji” zgodnie z właściwymi przepisami objętych przetargiem i niewycofanych na godz. 17:00 czasu nowojorskiego 23 kwietnia 2021 r. (data dalej określana jako „Wstępna data oferty przetargowej”) w ramach poprzednio ogłoszonej oferty („Oferta wymiany”) dla niżej opisanych „Uprawnionych posiadaczy” w celu wymiany wszystkich pozostałych w obrocie „Dostępnych obligacji”.

Ponadto Cobre del Mayo ogłasza przedłużenie terminu wypłaty wstępnego wynagrodzenia za obligacje nabyte w drodze przetargu po wstępnej dacie oferty przetargowej, jednak nie później niż 23:59 czasu nowojorskiego 7 maja 2021 r., chyba że termin ten zostanie przedłużony lub skrócony przez Cobre del Mayo wyłącznie według uznania spółki (taka godzina i data podlegająca przedłużeniu dalej określana jako „Data wygaśnięcia”).

Pod poniższym linkiem znajduje się informacja prasowa, która podsumowuje wstępne wyniki „Oferty wymiany” i przedłużenia terminu wypłaty „Wstępnego wynagrodzenia” za obligacje nabyte w drodze przetargu. Papiery wartościowe będące przedmiotem oferty wymiany nie zostaną zarejestrowane zgodnie z amerykańską ustawą o papierach wartościowych i są oferowane w ramach mających zastosowanie wyjątków od wymogów rejestracji przewidzianych w ustawie.

Niniejsza informacja prasowa jest również dostępna na stronie www.cobredelmayo.com

Źródło: Cobre del Mayo, S.A. de C.V.

Źródło informacji: PR Newswire

Data publikacji 27.04.2021, 13:56