Cognizant i ISS rozszerzają współpracę, by kontynuować rozwój innowacji w działach finansowych ISS

31.10.2023, 08:46aktualizacja: 31.10.2023, 08:48

Cognizant w dalszym ciągu będzie świadczyła dla ISS usługi w zakresie finansów i rachunkowości, które już przyniosły zwiększenie wydajności procesów w jednym z największych podmiotów zajmujących się zarządzaniem obiektami.

TEANECK, New Jersey., 30 października 2023 r. /PRNewswire/ -- Firma Cognizant (Nasdaq: CTSH) ogłosiła dzisiaj przedłużenie o kolejnych 5 lat umowy z ISS, czołową spółką z branży zarządzania obiektami i środowiskiem pracy. Tym samym Cognizant będzie dalej wspierać ISS w budowaniu wydajności i jeszcze lepszych innowacji w jej działach finansowych na terenie całej Europy Północnej. Cognizant przeprowadziła już szereg zmian związanych z przejściem na procesy i systemy dostosowane do krajowych specyfik, w rezultacie czego powstała jedna uproszczona, skonsolidowana i zautomatyzowana struktura. Dzięki tym udoskonaleniom pracownicy działów finansów i rachunkowości w ISS mają wyższe moce przerobowe w zakresie fakturowania, co przekłada się na większe zadowolenie po stronie klientów i dostawców.

Współpraca firm Cognizant i ISS sięga 2014 r., w którym ta pierwsza zrealizowała zoptymalizowany skalowalny model finansów i rachunkowości. W rezultacie możliwe było skonsolidowanie szeregu państw i systemów oraz utworzenie jednego standaryzowanego procesu i systemu zapewniającego większą wydajność przy niższych kosztach. Wprowadzone zostały również nowe struktury kontrolne mające na celu ograniczenie duplikacji w procesach finansowo-księgowych. Ponadto Cognizant wdrożyła kilka różnych narzędzi i systemów usprawniających automatyzację, w tym narzędzia kontroli duplikacji takie jak Prohanc i Tracer. Na kolejnym etapie projektu Cognizant zamierza wprowadzać kolejne innowacje i usprawnienia produktowe dla działów finansowych i księgowych poprzez dostarczanie rozwiązań i procesów upraszczających, harmonizujących i standaryzujących przebieg pracy z myślą o dalszych oszczędnościach. Projektowane będą też rozwiązania przeznaczone dla innych działów ISS, równolegle do realizacji strategii Global One ISS oraz w jej ramach.

Komentarz Thomasa Djursoe, Country Managera w duńskim oddziale Cognizant: „Bardzo cieszymy się z przedłużenia współpracy z ISS, w ramach której powstawać będą kolejne innowacje i rozwiązania zwiększające wydajność działów finansowych ISS w Europie Północnej. Jak dotąd rezultatem naszego partnerstwa jest nowy model operacyjny, który usprawnił procesy fakturowania i komunikacji zarówno dla klientów, jak i dostawców ISS. Co więcej, praca w ISS przebiega wydajniej i w powiązaniu z szeregiem działów z różnych państw, co zaowocowało niższymi kosztami dla ISS wskutek usprawnionej działalności operacyjnej. Cieszymy się na kolejny etap współpracy z ISS, w ramach której tworzyć będziemy dalsze innowacje”.

Komentarz Pawła Rowickiego, szefa działu przekształceń systemu usług wspólnych w ISS: „W ramach współpracy z Cognizant przestawiliśmy się z systemu obejmującego szereg odrębnych procesów w poszczególnych państwach na pojedynczy, skonsolidowany i zautomatyzowany model. Zmiana ta przyczyniła się do znacznego zwiększenia naszej wydajności oraz ogólnego usprawnienia obsługi dostawców i klientów. Dzięki standaryzacji procesy fakturowania przebiegają teraz szybciej i wydajniej. Cieszę się na dalszą współpracę z Cognizant, dzięki której będziemy mogli tworzyć jeszcze lepsze innowacje, podnosząc wydajność”.

ISS

ISS, czołowy podmiot zajmujący się zarządzaniem obiektami i miejscem pracy, tworzy rozwiązania w zakresie placemakingu, które pozwalają osiągać lepsze wyniki biznesowe oraz ułatwiają życie, zwiększając produktywność i satysfakcję z pracy. Jej oferta spełnia wysokie standardy i stanowi rezultat pracy ludzi, którym zależy na tym, co robią. https://www.issworld.com/en

Cognizant

Cognizant (Nasdaq: CTSH) konstruuje rozwiązania dla nowoczesnych przedsiębiorstw. Pomaga klientom modernizować technologie, redefiniować procesy i wprowadzać transformacyjne zmiany w ofercie, aby mogli wyprzedzać konkurencję w dynamicznie zmieniającym się świecie. Tworzy rozwiązania, które ułatwiają codzienne życie. O tym, jak to robi, można dowiedzieć się na stronie www.cognizant.com lub profilach społecznościowych firmy.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1794711/Cognizant_Logo.jpg

Źródło: Cognizant Technology Solutions