COMP SA (27/2023) Powołanie Członków Komitetu Audytu Rady Nadzorczej Spółki, Komitetu Strategii Rady Nadzorczej Spółki oraz Komitetu ds. Nominacji i Wynagrodzeń Rady Nadzorczej Spółki

24.08.2023, 16:05aktualizacja: 24.08.2023, 16:06

Raport bieżący 27/2023

Zarząd Comp S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 24 sierpnia 2023 roku Rada Nadzorcza spółki w związku z rezygnacją w dniu 30 czerwca 2023 roku Pana Jerzego Bartosiewicza z funkcji członka Rady Nadzorczej spółki i powołaniem nowego członka Rady Nadzorczej na dotychczasową kadencję, na posiedzeniu powołała:

1. Pana Piotra Nowjalisa do pełnienia funkcji członka Komitetu Audytu Rady Nadzorczej i powierzyła mu funkcję Przewodniczącego Komitetu Audytu Rady Nadzorczej;

2. Pana Krystiana Brymorę do pełnienia funkcji członka Komitetu ds. Nominacji i Wynagrodzeń Rady Nadzorczej.

Ponadto w związku z rezygnacją w dniu 24 sierpnia 2023 roku Pana Piotra Nowjalisa z funkcji członka Komitetu Strategii Rady Nadzorczej Spółki, Rada Nadzorcza powołała Pana Szczepana Strublewskiego do pełnienia funkcji członka Komitetu Strategii Rady Nadzorczej.

W związku z powyższym na dzień 24 sierpnia 2023 roku składy komitetów są następujące:

Komitet Audytu Rady Nadzorczej Comp SA:

Pan Piotr Nowjalis, Przewodniczący Komitetu Audytu Rady Nadzorczej Spółki;

Pan Grzegorz Należyty;

Pan Ryszard Trepczyński.

Komitet Strategii Rady Nadzorczej Comp SA:

Pan Grzegorz Należyty, Przewodniczący Komitetu Strategii Rady Nadzorczej Spółki;

Pan Julian Kutrzeba;

Pan Szczepan Strublewski.

Komitet ds. Nominacji i Wynagrodzeń Rady Nadzorczej Comp SA:

Pan Piotr Nowjalis, Przewodniczący Komitetu ds. Nominacji i Wynagrodzeń Rady Nadzorczej Spółki;

Pan Krystian Brymora;

Pan Grzegorz Należyty.