CUBE.ITG SA Rejestracja podwyższenia kapitału zakładowego o emisję akcji serii B1

24.06.2015, 16:00aktualizacja: 24.06.2015, 16:00

Raport bieżący 47/2015

Zarząd CUBE.ITG S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym powziął informację o rejestracji w dniu 24 czerwca 2015 r. przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego podwyższenia kapitału zakładowego Spółki o kwotę 1.509.600 zł.

Podwyższenie zostało zrealizowane w ramach kapitału docelowego poprzez emisję 754. 800 akcji zwykłych na okaziciela serii B1 o wartości nominalnej 2 zł każda, wyemitowanych na podstawie uchwały Zarządu z dnia 16 marca 2015 r. w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w granicach kapitału docelowego, zmienionej uchwałą z dnia 3 czerwca 2015 r. (raporty bieżące nr 15/2015 i 38/2015). Akcje serii B1 zostały zaoferowane w drodze oferty prywatnej oraz objęte w drodze subskrypcji prywatnej skierowanej przez Zarząd Spółki do Mizarus Sp. z o.o. (raport bieżący nr 40/2015).

Po dokonaniu przedmiotowego podwyższenia kapitał zakładowy Emitenta wynosi 16.868.494 zł i dzieli się na 8.434.247 akcji, z których przysługuje prawo do 8.434.247 głosów na walnym zgromadzeniu Cube.ITG S.A.

Struktura kapitału zakładowego Emitenta po rejestracji ww. podwyższenia przedstawia się następująco:

- 7.679.447 akcji zwykłych na okaziciela serii A1 o wartości nominalnej 2 zł każda,

- 754.800 akcji zwykłych na okaziciela serii B1 o wartości nominalnej 2 zł każda.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz