CUBE.ITG SA Zmiany w Radzie Nadzorczej CUBE.ITG S.A

01.07.2015, 15:38aktualizacja: 01.07.2015, 15:38

Raport bieżący 53/2015

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 51/2015 z dnia 30 czerwca 2015 roku zawierającego uchwały podjęte przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie CUBE.ITG S.A. ("Spółka"), Zarząd Spółki przekazuje niniejszym informacje dotyczące powołanego w dniu wczorajszym do składu rady Nadzorczej Spółki Pana Macieja Kowalskiego.

Pan Maciej Maria Kowalski posiada wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu w sektorze publicznej i niepublicznej ochrony zdrowia. Jest doktorem nauk medycznych, specjalistą zdrowia publicznego, ginekologiem-położnikiem. Ukończył studia podyplomowe - Pedagogika Szkół Wyższych.

Doświadczenie zawodowe:

• 1981-1989 - pracownik naukowo-dydaktyczny Akademii Medycznej we Wrocławiu,

• 1989-2000 - Dyrektor Naczelny Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego nr 1 we Wrocławiu - zespołu 18 Klinik Akademii Medycznej,

• 2000-2001 Dyrektor Medyczny - Międzynarodowe Centrum Dializ "Wrocław" Spółka z o.o.

• 2001-2013 Prezes Zarządu w spółkach:

• Międzynarodowe Centra Medyczne Inwestycje Spółka z o.o.

• Międzynarodowe Centra Medyczne Spółka z o.o.

• Międzynarodowe Centra Dializ Inwestycje Spółka z o.o.

• Międzynarodowe Centra Dializ Spółka z o.o.

• Dyrektor Generalny Euromedic International Polska Sp. z o.o.

• Prezes Zarządu EuromedicOnkoterapia Inwestycje Sp. z o.o.

• Prezes Zarządu EuromedicOnkoterapia Sp. z o.o.

• 2013 - Euromedic International BV (Holandia) - Senior Business Development

Affidea (poprzednia nazwa Euromedic) jest holenderską spółką holdingową działającą w branży medycznej od 1995r. Zatrudnia blisko 6 000 specjalistów medycznych w 16 krajach, w 145 centrach medycznych.

Organizacje, stowarzyszenia inna aktywność:

• 1995-1998 - Współzałożyciel i pierwszy Prezes Wrocławskiej Izby Przemysłowo-Handlowej (obecnie Zachodnia Izba Gospodarcza), Członek Zarządu Krajowej Izby Gospodarczej, Członek Rady Stowarzyszenia Menedżerów Dolnego Śląska

• 2004-2012 - Radny Rady Miejskiej Wrocławia II i III kadencji, członek Komisji Rewizyjnej i Komisji Inicjatyw Gospodarczych

• 2007 - Kandydat w wyborach do Senatu RP

• 2013 - Współzałożyciel i Prezes, a następnie Wiceprezes (od 24.09.2014) Organizacji Pracodawców Polska Unia Szpitali Specjalistycznych - członek Polskiej Konfederacji Pracodawców Lewiatan

PanMaciej Maria Kowalski nie figuruje w Rejestrze Dłużników Niewypłacalnych prowadzonym na podstawie ustawy o KRS oraz nie wykonuje działalności, która jest konkurencyjna w stosunku do działalności wykonywanej w CUBE.ITG S.A. oraz nie uczestniczy w spółce konkurencyjnej w stosunku do CUBE.ITG S.A. jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej i nie uczestniczy w innej konkurencyjnej do CUBE.ITG S.A. osobie prawnej jako członek jej organu.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz