DOM DEVELOPMENT SA Drugie zawiadomienie o planowanym połączeniu Dom Development S.A. i Divina sp. z o. o.

11.05.2015, 15:02aktualizacja: 11.05.2015, 15:02

Raport bieżący 18/2015

Zarząd Dom Development S.A. z siedzibą w Warszawie, działając na podstawie art. 504 § 1 i 2 ustawy z dnia 15 września 2000 r. Kodeks spółek handlowych (Dz. U. 2013, poz. 1030 tekst jednolity, z późn. zm., "Kodeks spółek handlowych") w zw. z art. 402(1) § 1 Kodeksu spółek handlowych, zawiadamia po raz drugi o planowanym połączeniu Dom Development S.A. z Divina sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie ("Divina") ("Połączenie").

Plan połączenia Dom Development S.A. i Divina poprzez przeniesienie całego majątku Divina na Dom Development S.A. (łączenie się przez przejęcie) z dnia 23 kwietnia 2015 r. ("Plan Połączenia") znajduje się na stronie internetowej Dom Development S.A. pod adresem:

Na stronie internetowej Dom Development S.A., pod adresem: http://inwestor.domdevelopment.pl/informacje-o-spolce/lad-korporacyjny/polaczenie-divina, od dnia 23 kwietnia 2015 r. akcjonariusze mogą zapoznawać się z dokumentami, o których mowa w art. 505 § 1 Kodeksu spółek handlowych, tj.:

1) Planem Połączenia;

2) sprawozdaniami finansowymi oraz sprawozdaniami Zarządu z działalności Dom Development S.A. za ostatnie trzy lata obrotowe wraz z opinią i raportem biegłego rewidenta; sprawozdaniem finansowym i sprawozdaniem Zarządu z działalności Divina za okres od 24 września 2013 r. do 31 grudnia 2014 r.;

oraz dokumentami, o których mowa w art. 499 § 2 Kodeksu spółek handlowych, tj.:

3) projektami uchwał o Połączeniu;

4) ustaleniem wartości majątku Divina;

5) oświadczeniem Divina zawierającym informację o stanie księgowym Divina dla celów Połączenia.

Zgodnie z informacją przekazaną w raporcie bieżącym nr 15/2015 z dnia 23 kwietnia 2015 r., zważywszy że Dom Development S.A. (jako spółka przejmująca) jest jedynym wspólnikiem Divina (spółki przejmowanej), stosownie do art. 516 § 6 Kodeksu spółek handlowych, zarządy Dom Development S.A. i Divina nie sporządzą pisemnych sprawozdań, o których mowa w art. 501 Kodeksu spółek handlowych oraz Plan Połączenia nie będzie podlegał badaniu przez biegłego, o którym mowa w art. 502 Kodeksu spółek handlowych. Zgodnie z art. 500 § 2(1) Kodeksu spółek handlowych, z uwagi na bezpłatne udostępnienie od dnia 23 kwietnia 2015 r. do wiadomości publicznej Planu Połączenia na stronie internetowej Dom Development S.A. pod adresem:

Dom Development S.A. odstąpiła od ogłoszenia Planu Połączenia w Monitorze Sądowym i Gospodarczym. Ponadto nie zostały sporządzone i dołączone do Planu Połączenia: załącznik, o którym mowa w art. 499 § 2 pkt 2 Kodeksu spółek handlowych tj. projekt zmian statutu spółki przejmującej, z uwagi na brak projektowanych w związku z Połączeniem jakichkolwiek zmian statutu Dom Development S.A. oraz załącznik, o którym mowa w art. 499 § 2 pkt 4 Kodeksu spółek handlowych tj. oświadczenie Dom Development S.A. z informacją o stanie księgowym spółki, sporządzoną dla celów połączenia, z uwagi na zastosowanie wyjątku przewidzianego w art. 499 § 4 Kodeksu spółek handlowych.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz