DOM DEVELOPMENT SA Uchwała ZWZA w sprawie połączenia Dom Development S.A. i Divina Sp. z o.o.

28.05.2015, 19:16aktualizacja: 28.05.2015, 19:16

Raport bieżący 24/2015

Zarząd Spółki Dom Development S.A. z siedzibą w Warszawie ("Spółka"), działając na podstawie § 5 ust. 1 pkt 13) oraz § 19 ust. 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. 2014, poz. 133), informuje, iż w dniu 28 maja 2015 r. Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy ("ZWZA" Spółki) przyjęło Uchwałę nr 22 w sprawie połączenia Spółki jako spółki przejmującej ze spółką Divina sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie jako spółką przejmowaną, której treść znajduje się w załączniku do raportu bieżącego Spółki nr 22/2015 z dnia 28 maja 2015 r.

Zgodnie z treścią przedmiotowej uchwały, ZWZA Spółki postanawia połączyć w trybie art. 492 § 1 pkt. 1 Kodeksu spółek handlowych Spółkę ze spółką Divina Sp. z o.o. przez przeniesienie na Spółkę - jako jedynego wspólnika - całego majątku Divina sp. z o.o. na zasadach określonych w Planie Połączenia opublikowanym przez Spółkę w raporcie bieżącym nr 15/2015 z dnia 23 kwietnia 2015 r.

Dom Development S.A. prowadzi działalność deweloperską polegającą na realizacji projektów budowlanych o charakterze mieszkaniowym. Divina sp. z o. o. nie prowadzi działalności operacyjnej. Divina sp. z o. o. jest właścicielem nieruchomości położonej w Warszawie o potencjale do realizacji przedsięwzięcia deweloperskiego z około 750 mieszkaniami. Połączenie ma na celu wyłącznie realizację przez Spółkę inwestycji deweloperskiej na wspomnianej powyżej nieruchomości gruntowej.

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz