ECHO INVESTMENT SA (12/2018) Uchwała ZWZA Emitenta w sprawie m.in. przeznaczenia zysku za rok 2017

25.04.2018, 16:11aktualizacja: 25.04.2018, 16:11

Raport bieżący 12/2018

Zarząd Echo Investment S.A. (Spółka) przekazuje do publicznej wiadomości treść podjętej uchwały w sprawie przeznaczenia zysku za rok 2017.

UCHWAŁA NR 6

Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia

Spółki pod firmą Echo Investment S.A. z siedzibą w Kielcach z dnia 25 kwietnia 2018 roku

w sprawie: przeznaczenia zysku za rok 2017 oraz zmiany przeznaczenia i nazwy istniejącego Funduszu Rezerwowego

§ 1. Podział zysku

1. Walne Zgromadzenie Echo Investment S.A. z siedzibą w Kielcach (dalej Spółka), działając na podstawie art. 395 § 2 pkt. 2, art. 396 § 1 oraz art. 348 § 3 Kodeksu spółek handlowych postanawia:

(a) zysk netto osiągnięty przez Spółkę w zakończonym roku obrotowym 2017 w wysokości 632 496 013,86 zł (słownie: sześćset trzydzieści dwa miliony czterysta dziewięćdziesiąt sześć tysięcy trzynaście 86/100 złotych) podzielić w następujący sposób:

I. kwota 213 075 361,43 zł (słownie: dwieście trzynaście milionów siedemdziesiąt pięć tysięcy trzysta sześćdziesiąt jeden 43/100 złotych) zostanie przeznaczona na kapitał zapasowy Spółki;

II. kwota 213 075 361,43 zł (słownie: dwieście trzynaście milionów siedemdziesiąt pięć tysięcy trzysta sześćdziesiąt jeden 43/100 złotych) zostanie przeznaczona na kapitał rezerwowy Spółki - Fundusz Dywidendowy;

III. kwota 206 345 291zł (słownie: dwieście sześć milionów trzysta czterdzieści pięć tysięcy dwieście dziewięćdziesiąt jeden złotych) zostanie przeznaczona do podziału między wszystkich akcjonariuszy Spółki, tj. po 0,50 zł (słownie: pięćdziesiąt groszy) na jedna akcję (Dywidenda);

(b) określić datę ustalenia prawa do Dywidendy na dzień 4 maja 2018 r. (Dzień Dywidendy);

(c) określić termin wypłaty Dywidendy na dzień 11 maja 2018 r.

§ 2. Zmiana przeznaczenia i nazwy istniejącego Funduszu Rezerwowego

Walne Zgromadzenie Echo Investment S.A. z siedzibą w Kielcach, działając na podstawie art. 396 Kodeksu spółek handlowych w związku z § 23 Statutu, postanawia zmienić przeznaczenie istniejącego Funduszu Rezerwowego utworzonego z przeznaczeniem na wypłatę zaległej dywidendy lub zaliczki na poczet dywidendy na mocy uchwały nr 3 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy z dnia 19 grudnia 2016 r. zaprotokołowanej przez notariusz Elżbietę Giedyk - Sierakowską notariusz w Kielcach za nr Rep. A 4446/2016 w ten sposób, że przeznaczyć go na wypłatę dywidendy lub zaliczek na poczet dywidendy przy jednoczesnej zmianie nazwy na Fundusz Dywidendowy.

§ 3 Postanowienia końcowe

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz