ECHO INVESTMENT SA Przeniesienie aktywów pomiędzy podmiotami w Grupie Kapitałowej Emitenta

21.03.2016, 17:41aktualizacja: 21.03.2016, 17:41

Raport bieżący 8/2016

Zarząd spółki Echo Investment S.A. (dalej: "Emitent" lub "Spółka") informuje, że w dniu 21 marca 2016 r. Emitent otrzymał dokumenty potwierdzające zawarcie umów przeniesienia aktywów pomiędzy podmiotami w Grupie Kapitałowej Emitenta, w wyniku których w dniu 11 marca 2016r.:

1. FORUM XXXIV Fundusz Inwestycyjny Zamknięty z siedzibą w Krakowie, w Polsce (adres: Zabłocie 25/20, 30-701 Kraków) wpisany do rejestru Funduszy Inwestycyjnych prowadzonego przez Sąd Okręgowy w Warszawie, VII Wydział Cywilny Rejestrowy, pod numerem RFi 586 wniósł aportem na specjalny rachunek rezerwy kapitałowej (account 115):

(a) Spółki SPV Retail - 1 SCSp, specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199482 - spółki zależnej FORUM XXXIV FIZ :

i. 15 134 800 akcji spółki "Echo - Centrum Przemyśl - Projekt Echo - 118 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 361524 o wartości księgowej 725 534 EUR;

ii. 4 200 udziałów spółki Projekt Echo - 103 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie , adres: 02-673 Warszawa ul. Konstruktorska 12 ., wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 440687 o wartości księgowej 3 443 978 EUR;

iii. 10 000 akcji spółki Galaxy - Projekt Echo - 106 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 440159 o wartości księgowej 5 127 802 EUR;

iv. 1 356 100 akcji spółki "Veneda - Projekt Echo - 97 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 396369 o wartości księgowej 1 478 106 EUR;

v. 3 600 000 akcji spółki Echo - Galeria Amber Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 434897 o wartości księgowej 1 539 568 EUR;

vi. 400 000 akcji spółki "Vousoka Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 382127 o wartości księgowej 1 EUR;

vii. 3 264 100 akcji spółki "Galeria Olimpia - Projekt Echo - 98 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 396402 o wartości księgowej 3 124 828 EUR;

viii. 14 839 990 akcji spółki "Galeria Sudecka - Projekt Echo - 43 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 380072 o wartości księgowej 4 924 884 EUR;

ix. 10 000 akcji spółki Projekt Echo Pasaż Grunwaldzki - Magellan West Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 440165 o wartości księgowej 5 463 164 EUR;

x. 10 000 akcji spółki Projekt Echo Galeria Kielce - Projekt Echo - 109 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 440066 o wartości księgowej 5 576 248 EUR;

(b) Spółki SPV Retail - 2 SCSp, specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199481 - spółki zależnej FORUM XXXIV FIZ:

ii. 4 200 udziałów spółki Projekt Echo - 103 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie , adres: 02-673 Warszawa , ul. Konstruktorska 12 , wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 440687 o wartości księgowej 3 443 978 EUR;

iii. 10 000 akcji spółki Galaxy - Projekt Echo - 106 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 440159 o wartości księgowej 5 127 802;

v. 3 600 000 akcji spółki Echo - Galeria Amber Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 434897 o wartości księgowej 1 539 568;

vi. 400 000 akcji spółki " Vousoka Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 382127 o wartości księgowej 1 EUR;

(c) Spółki SPV Retail - 3 SCSp, specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199480 - spółki zależnej FORUM XXXIV FIZ:

(d) Spółki SPV Retail - 4 SCSp, specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199474 - spółki zależnej FORUM XXXIV FIZ:

ii. 4 200 udziałów spółki Projekt Echo - 103 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie , adres:02-673Warszawa , ul. Konstruktorska 12 , wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 440687 o wartości księgowej 3 443 978;

(e) Spółki SPV Retail - 5 SCSp, specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199473 - spółki zależnej FORUM XXXIV FIZ:

ii. 4 199 udziałów spółki Projekt Echo - 103 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie , adres: 02-673 Warszawa , ul. Konstruktorska 12 , wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 440687 o wartości księgowej 3 443 158 EUR;

2. FORUM XXIX Funduszu Inwestycyjnego Zamkniętego z siedzibą w Krakowie, w Polsce (adres: ul. Zabłocie 25/20, 30-701 Kraków) wpisanego do rejestru Funduszy Inwestycyjnych prowadzonego przez Sąd Okręgowy w Warszawie, VII Wydział Cywilny Rejestrowy, pod numerem RFi 536 wniósł aportem na specjalny rachunek rezerwy kapitałowej (account 115):

(a) Spółki SPV Office - 1 SCSp , specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199486 - spółki zależnej FORUM XXIX FIZ :

i. 4 200 akcji spółki Projekt Echo - 105 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 449045 o wartości księgowej 1 EUR;

ii. 4 200 udziałów spółki Farrina Investments Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 429965 o wartości księgowej 1 EUR;

iii. 400 000 akcji spółki Echo - West Gate Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 393284 o wartości księgowej 2 215 934 EUR;

iv. 450 000 akcji spółki A4 Business Park - "Iris Capital" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 445973 o wartości księgowej 10 232 EUR;

v. 7 388 000 akcji spółki Astra Park - "Projekt Echo - 69" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 421616 o wartości księgowej 2 910 018 EUR;

vi. 210 000 akcji spółki "Echo - Park Rozwoju" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 397368 o wartości księgowej 3 156 388 EUR;

(b) Spółki SPV Office - 2 SCSp, specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199485 - spółki zależnej FORUM XXIX FIZ :

(c) Spółki SPV Office - 3 SCSp, specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199484 - spółki zależnej FORUM XXIX FIZ :

(d) Spółki SPV Office - 4 SCSp, specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199475 - spółki zależnej FORUM XXIX FIZ :

iv. 450 000 akcji spółki A4 Business Park - "Iris Capita"l Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 445973 o wartości księgowej 10 232 EUR;

vi. 210 000 akcji spółki " Echo - Park Rozwoju" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowo-Akcyjna z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 397368 o wartości księgowej 3 156 388 EUR;

(e) Spółki SPV Office - 5 SCSp, specjalna spółka komandytowa działająca według prawa luksemburskiego (Société en commandite spéciale), adres rejestrowy: 5, rue Guillaume Kroll, L - 1882 Luxemburg, Luxemburg, wpisana do luksemburskiego rejestru handlowego pod numerem B 199483- spółki zależnej FORUM XXIX FIZ :

i. 4 199 akcji spółki Projekt Echo - 105 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 449045 o wartości księgowej 1 EUR;

ii. 4 199 udziałów spółki Farrina Investments Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Kielcach, adres: 25-323 Kielce, Al. Solidarności 36, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 429965 o wartości księgowej 1 EUR;

Umowy zostały uznane za znaczące ze względu na to, że ich łączna wartość przekracza 10% kapitałów własnych Spółki.

Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt 3 oraz § 9 Rozporządzenia Ministra Finansów z 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. z 2014 r. poz. 133).

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz