Ekspansja chińskiej turystyki do Europy Środkowej i Wschodniej głównym tematem dzisiejszego wydarzenia w Ningbo

13.06.2017, 11:14aktualizacja: 13.06.2017, 11:14

NINGBO, Chiny, 12 czerwca 2017 r. /PRNewswire/ - Dnia 7 czerwca 2017 r. w nadmorskim mieście Ningbo rozpoczął się oficjalny Tydzień Wymiany Turystyki w Europie Środkowej i Wschodniej. Wydarzenie organizowane jest przez Urząd Turystyki Ningbo. Wymiana z Europą Środkową i Wschodnią jest już trzecim wydarzeniem tego typu z serii chińskich targów inwestycji i handlu. Tydzień Wymiany Turystyki w Europie Środkowej i Wschodniej wpisuje się w dyrektywę chińskiego rządu w zakresie poszerzania współpracy i rozwoju w regionie.

W ramach tygodnia wymiany w mieście goszczą przedstawiciele Republiki Czeskiej, Polski, Chorwacji, Łotwy, Węgier, Słowacji, Bułgarii, Macedonii, Bośni i Hercegowiny, Czarnogóry, Beninu i Rumunii.

Ningbo jest malowniczym, nadmorskim miastem położonym nad Morzem Południowochińskim. Miasto wyróżnia się zaawansowaną infrastrukturą transportową, rozwiniętą branżą informatyczną oraz ponad dwutysiącletnią historią i kulturą chińską. Miasto Ningbo jest kwitnącym centrum biznesowym i społecznym reprezentującym dekady rozwoju nowoczesnych Chin, postępów w zarządzaniu miejskim oraz bezprecedensowego wzrostu branży przemysłowej. Miasto Ningbo pozwala na zrozumienie rozwoju Chin. Bycie gospodarzem trzecich chińskich międzynarodowych targów inwestycji i handlu ma dla miasta duże znaczenie.

Przedstawiciele krajów zagranicznych wyrazili chęć pełnej współpracy w ramach obopólnie korzystnej inicjatywy Jeden Pas, Jedna Droga.

Celem inicjatywy jest zwiększenie liczby chińskich turystów podróżujących w tym roku do współpracujących państw. W ramach inicjatywy Jednego Pasa, Jednej Drogi dla wszystkich zaangażowanych państw rozpocząć się ma nowa era turystyki i dobrobytu.

Źródło: Ningbo Tourism Administration

Data publikacji 13.06.2017, 11:14