ELEKTROBUDOWA SA Znacząca umowa

01.07.2015, 17:03aktualizacja: 01.07.2015, 17:03

Raport bieżący 20/2015

Zarząd ELEKTROBUDOWY SA informuje, że wpłynęła do Spółki umowa z Polskich Sieci Elektroenergetycznych Spółki Akcyjnej (zwanej dalej PSE S.A.) z siedzibą w Konstancinie-Jeziorna na realizację zamówienia "Modernizacja stacji 220/110 kV Konin".

Przedmiotowa inwestycja jest zadaniem kompleksowym, realizowanym w systemie "zaprojektuj i wybuduj". Zakres zadania obejmuje budowę napowietrznej 13-polowej rozdzielni 220 kV, budowę budynku technologicznego, zakup i montaż 28-polowej rozdzielni GIS 110kV z podwójnym systemem szyn zbiorczych. Zakres obejmuje również wykonanie infrastruktury związanej ze stacją.

Wynagrodzenie netto zgodnie z zapisami umowy wynosi 114 490 000,00 zł (słownie: sto czternaście milionów czterysta dziewięćdziesiąt tysięcy).

Termin realizacji prac ustalono do 60 miesięcy od podpisania umowy.

Łączna wartość kar umownych nie może przekroczyć 20% łącznego wynagrodzenia.

Niezależnie od kar umownych PSE S.A. może dochodzić odszkodowania w kwocie przewyższającej wysokość zastrzeżonych kar umownych, na zasadach ogólnych określonych przepisami kodeksu cywilnego.

Kryterium uznania umowy za znaczącą jest jej wartość przekraczająca 10% kapitałów własnych ELEKTROBUDOWY SA.

Spółka o wyborze oferty w postępowaniu przetargowym informowała raportem bieżącym nr 10/2015 dnia 26.03.2015 roku.

Zgodnie z § 5 ust. 1. pkt 3 RMF z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz