ELEKTROTIM SA (15/2024) Informacja o zawarciu umowy z Polskimi Sieciami Elektroenergetycznymi S.A.

26.04.2024, 11:03aktualizacja: 26.04.2024, 11:04

Raport bieżący 15/2024

Spółka ELEKTROTIM S.A. z/s we Wrocławiu (dalej: Spółka, Wykonawca) informuje, że zawarła w dniu 26.04.2024 r. umowę z Polskimi Sieciami Elektroenergetycznymi z siedzibą w Konstancinie-Jeziornie (dalej: Zamawiający) (data umowy: 26.04.2024 r.), której przedmiotem jest wykonanie zadania pn. "Modernizacja stacji 220/110 kV Adamów "Etap 2a - Rozbudowa rozdzielni 220 kV i 110 kV w stacji 220/110 kV Adamów dla przyłączenia BGP Adamów" (dalej: Umowa).

Wartość Umowy to wynagrodzenie ryczałtowe netto 29.900.000,00 PLN (słownie: dwadzieścia dziewięć milionów dziewięćset tysięcy złotych), tj. brutto 36.777.000,00 PLN (słownie: trzydzieści sześć milionów siedemset siedemdziesiąt siedem tysięcy złotych).

Termin zakończenia robót to rok 2026.

Wykonawca udziela Zamawiającemu pięcioletniej gwarancji.

Pozostałe warunki kontraktowe nie odbiegają od standardów rynkowych.

Spółka informowała o wyborze oferty ELEKTROTIM S.A. jako najkorzystniejszej, w postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, raportem bieżącym nr 11/2024 z dnia 15.03.2024 r.

Spółka podaje fakt zawarcia Umowy biorąc pod uwagę budowanie portfela zamówień ELEKTROTIM S.A. na kolejne lata, szacowanie ryzyka oraz z uwagi na znaczenie dla przychodów Spółki w przyszłości.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz