ELEKTROTIM SA (41/2016) Informacja o wyborze ofert spółki z Grupy ELEKTROTIM, ZEUS S.A., jako najkorzystniejszych w postępowaniu prowadzonym przez Zakład Inwestycji Organizacji Traktatu Północnoatlantyckiego z/s w Warszawie

12.10.2016, 12:19aktualizacja: 12.10.2016, 12:19

Raport bieżący 41/2016

Spółka ELEKTROTIM S.A. informuje, iż otrzymała w dniu 11.10.2016r. od Spółki z Grupy Kapitałowej - ZEUS S.A., zawiadomienie o wyborze dwóch ofert złożonych w postępowaniach o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu ograniczonego. Zamawiającym w dwóch ww. przetargach jest Skarb Państwa - Minister Obrony Narodowej, w imieniu i na rzecz którego działa Dyrektor instytucji gospodarki budżetowej pod firmą: "Zakład Inwestycji Organizacji Traktatu Północnoatlantyckiego" z siedzibą w Warszawie.

Zgodnie z powyższymi zawiadomieniami, oferty złożone przez ZEUS S.A. w ramach dwóch przetargów zostały wybrane jako oferty najkorzystniejsze. Postepowanie przetargowe dotyczy następujących zadań:

a) wykonanie robót budowlanych polegających na budowie budynku magazynowego o konstrukcji stalowej wraz z infrastrukturą towarzyszącą, ogrodzonego placu ćwiczeń wojskowych NRF wraz z infrastrukturą towarzyszącą oraz zadaszenia patio budynku nr 5 na terenie Centrum Szkoleń Sił połączonych (JFTC) w Bydgoszczy; wartość oferty ZEUS S.A. wynosi brutto 9.193.020 zł,

b) opracowanie kompletnej dokumentacji projektowej (DP) oraz wykonanie robót budowlano-montażowych w zakresie zadania: "Dodatkowa kontenerowa przestrzeń biurowa dla personelu JFTC Bydgoszcz" realizowanego w formule zaprojektuj i wybuduj; wartość oferty ZEUS S.A. wynosi brutto 2.895.420,00 zł

Łączna wartość ww. ofert to 12.088.440 zł brutto.

Biorąc pod uwagę aktualny portfel zamówień Grupy Kapitałowej ELEKTROTIM, a także szacowanie ryzyka przez Spółkę w kontekście m.in. ryzyka uzależnienia się od odbiorców-klientów (udział segmentu "wojsko" stanowił 25% sprzedaży za pierwsze półroczne 2016), ELEKTROTIM S.A. podaje fakt otrzymania niniejszych zawiadomień do publicznej wiadomości z uwagi na duże znaczenie dla przychodów Grupy w przyszłości.

Spółka ELEKTROTIM S.A., będzie na bieżąco informować o jakiejkolwiek zmianie niniejszej informacji poufnej oraz poinformuje odrębnym raportem bieżącym o zawarciu umów.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz